討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 738|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

想問下同一個ip有無開ac既限制

新手上路

樓主
發表於 4 天前 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊戲指定論壇‧免費廣告

如題 我用多過2部電腦多開有無問題

版主

沙發
發表於 3 天前 | 只看該作者
●每個IP地址,如果多於6個遊戲帳號進行遊戲,營運團隊會優先檢查這些帳號的遊戲行為,如發現任何異常行為會封鎖帳號。

注意返: 異常行為, 不單指使用外掛/利用遊戲Bug進行遊戲, 也包括疑似工作室.

可能有人會話, 你都識講疑似啦, 咁你要提供証據.
咁我可以答你, 我睇唔到有咩理由正常玩家要開咁多帳號, 如果一個IP多過6個帳號, 基本上已經有權封鎖帳號.
回復 支持 反對

論壇元老

板凳
官方小雲 發表於 2024-10-21 09:48
●每個IP地址,如果多於6個遊戲帳號進行遊戲,營運團隊會優先檢查這些帳號的遊戲行為,如發現任何異常行為 ...
咁多個6過帳號 例如3部電腦9隻人 人手打團叫唔叫異常行為?
即係8隻人仔人手入團 開團後企定定開始點掛機 得1個人打怪入boss房打boss
至於要開咁多帳號既理由係 可以多3粒箱
回復 支持 反對

註冊會員

地板
發表於 3 天前 來自手機 | 只看該作者
●每個IP地址,如果多於6個遊戲帳號進行遊戲,營運團隊會優先檢查這些帳號的遊戲行為,如發現任何異常行為 ...

其實都有理由

雪地要15人以上
先可以累積能量
非假日時段 雪地冇咩人會走去掛機ge
唔通會有人無事無幹 搵5個人3開掛雪地咩
正常都去哂打遠征團
你限制6開之後 就已經少左人去掛雪地打王
回復 支持 反對

金牌會員

但係依加一部電腦只能3開
回復 支持 反對

新手上路

小雲,上年我岩岩玩返開左3隻AC諗住自己慢慢玩上去,但發現好難追返進度,之後無再玩,岩岩幾個月前見有人放AC,收左2隻返黎,但上年開果3隻AC因為以為唔會再玩所以唔記得左GC個密碼,如果咁計我個IP已經有5個遊戲帳號登入記錄,係米只係最多剩係可以再開多個遊戲帳號?謝謝小雲。
回復 支持 反對

新手上路

我明白不可以超過6開,我平時只係最多3開,2隻商街掛商,1隻係到玩,不過因為有3隻唔記得左GC密碼,所以想再開多隻,但唔知一個IP擁有6隻以上遊戲帳號有冇問題,例如登入朋友AC會唔會又計。
回復 支持 反對

版主

dreamer 發表於 2024-10-21 18:12
小雲,上年我岩岩玩返開左3隻AC諗住自己慢慢玩上去,但發現好難追返進度,之後無再玩,岩岩幾個月前見有 ...

短時間內登入超過六個帳號才會特別標注.
如果D帳號無玩, 無登入. 唔會計.
回復 支持 反對

新手上路

官方小雲 發表於 2024-10-21 19:15
短時間內登入超過六個帳號才會特別標注.
如果D帳號無玩, 無登入. 唔會計. ...

明白,謝謝小雲。
回復 支持 反對

註冊會員

發表於 前天 00:41 | 只看該作者

我屋企如果有4部電腦, 有4個人玩 每個都3開呢? 咁算唔算異奇行為?
回復 支持 反對