討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1800|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 小雲 關於更新問題有野想問

中級會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

本身唔係有 巨型武裝遠征團、苔蘚巨人波魯圖斯遠征團」擊敗BOSS時掉落物品/黃金增加 呢行既改動?
做咩通告刪左遊戲裡面都無相關既改動?港服特別版?

版主

沙發

我睇錯以為係舊遠征, 正確資料係新遠征.

因為測試第N個版本時, 佢改左新遠征團掉落獎勵.
新遠征未推出, 對玩家黎講, 無所謂「掉落物品/黃金」增加…

(上述圖片非最終版本資料,或會有改動,以遊戲內資料為準)

咁唔通我寫 「6月11日個測試版本」 同「未推出既版本」比較,「巨型武裝完全體遠征團」擊敗BOSS時掉落物品/黃金增加…

公告改返做「巨型武裝完全體遠征團」擊敗BOSS時掉落物品/黃金增加, 對你黎講有咩意義.
回復 支持 反對

版主

板凳

同埋就係...另一個玩家PM我問
「咁想問一下我地會幾時改金幣掉落同遠征團箱改物品」

其實我已經答左你…

如果係開發改, 中文版都會改,
但如果係英文版自己改, 中文版就無得改...
至於幾時改, 目前無收到相關通知, 亦都未進行下一次版本測試...

即係咁, 到真係改個日就會出公告…點解你覺得我會特別提早去通知你呢?
回復 支持 反對

論壇元老

地板
官方小雲 發表於 2024-7-11 23:16
同埋就係...另一個玩家PM我問
「咁想問一下我地會幾時改金幣掉落同遠征團箱改物品」

會唔會存在一種可能既情境係
原廠完全唔記得港版都要套某個改動 (唔記得落更新 + 唔記得通知有呢個改動)
玩家係外國版見有 港版又唔見 所以提一提你 免得港版被遺忘左?
因為好似曾經發生過幾次類似既事?

因為你都講過 例如原廠不時都搵你地譯d奇奇怪怪既野
然後見game data的確係有某個item
外國版亦有出 但港版好似完全唔知情咁
如果話 "哦 我地GC知game入面係有呢樣野 但我地考慮過港版係唔會出 (例如改名卡)" 咁我覺得冇乜問題
但如果話 "我地冇收到過通知有乜新野/新改動喎 即係冇 要有你就自然會知 (但純粹係原廠失左憶 而GC無從得知)" 咁就唔係咁應該
(我唔係指外國有出改名卡云云 純粹係拎嚟舉個例子)

回復 支持 1 反對 0

論壇元老

外國服出9.2果陣的確係夾左個act9遠征加錢
Increased the amount of gold in Act 9 raids (both the number and value of gold drops)
https://gameforge.com/en-GB/play ... e-b1d2-b570fc3cf272
咁到底係外國特別版 定港服被遺忘版 講真玩家係無從得知
問下你確認下 都合乎情理嘅
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2024-7-12 11:32
外國服出9.2果陣的確係夾左個act9遠征加錢
Increased the amount of gold in Act 9 raids (both the number ...

目前無收到相關通知, 亦都未進行下一次版本測試...

等到有下一次版本測試, 我再問問.
------------------------------------------------
我明你意思. 我原本都係答佢,

「我無英文版資料, 亦都無收到通知會改. 唔清楚你所講既係乜...」
「答你唔到, 唔清楚開發點安排. 只可以答你, 目前無收到相關通知.」
「我頭先試左, 應該係無改.」
「因為正常開發改, 中文版都會改,」
「但如果係英文版自己改, 中文版就無得跟...」

我答左依家無資料, 未收到通知.

跟往就重覆問, 咁即係改唔改, 幾時改....我咪答左, 「依家無資料, 未收到通知」囉...

跟往就開始講咩 中文特別版.....我都話, 「因為正常開發改, 中文版都會改」, 但如果係英文版自己改, 中文版就無得跟...

跟往又有人講中文特別版…我都唔知到底真係英文特別版, 定係未通知我地會改.

未收到通知, 亦都有特登走去測試, 如果我係知既, 我洗乜特登去試.

我都唔知我邊一句講得唔夠清楚…

我知玩家好想知幾時改?咁但我地岩岩改完, 要等個版本穩定無問題, 開發先會改下一個版本比我地…咁我真係唔知有定無呀麻…

XD (出唔到emoji)  發表於 2024-7-12 15:36
????  發表於 2024-7-12 15:36
回復 支持 反對

高級會員

單純想"發牢騷" 請無視
個箱又加1星精華 係咪覺得好值錢
放番低s  寵經 同伴技重置卷 唔得既

同伴S卡重置卷II 本身已經有輪往放, 不過一年放2次~3次箱左右.  發表於 2024-7-15 10:56
回復 支持 反對

論壇元老

hei神 發表於 2024-7-13 19:09
單純想"發牢騷" 請無視
個箱又加1星精華 係咪覺得好值錢
放番低s  寵經 同伴技重置卷 唔得既 ...

咁冇 "多謝惠顧" 呢樣item嘛 咪搵一星精華黎充當
咁總比真係整個完全冇任何用途 "多謝惠顧" 畀你嘆黎得好既
我估實情係咁? 純粹FF
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2024-7-13 21:37
咁冇 "多謝惠顧" 呢樣item嘛 咪搵一星精華黎充當
咁總比真係整個完全冇任何用途 "多謝惠顧" 畀你嘆黎 ...

都唔係完全無得郁.
之前原本係
低等卡片防爆護符 或 鯖魚
我唔知相差有幾多, 可以既話, 比一比參考價我
1星精華 = Gold$?
低等卡片防爆護符 = Gold$?
鯖魚= Gold$?

相差太少, 就換唔換都一樣.
回復 支持 反對

金牌會員

官方小雲 發表於 2024-7-15 10:49
都唔係完全無得郁.
之前原本係
低等卡片防爆護符 或 鯖魚

遠古光輝 40M-50M=1
低S 20-30M
1星 7M5=1
回復 支持 反對