討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 5852|回復: 39
打印 上一主題 下一主題

[討論] 新年大家諗住課幾多

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

每年新年都會買下新箱求個好運,課量時高時低,主要想抽到好嘢搏個好意頭。
夢之歷險大大話話都玩左成廿年,由以前未有死地,要靠掛豆升滿20job齊技能。到而家通街都係滿job+15翼。當中最令我欣喜係因為呢隻game捉外掛好嚴格。當年n-protect曾經肅清晒所有外掛。
但時移世易,又或者科技越嚟越進步。見到夢之越嚟越多機械人。我既心態係:無他既,佢有佢9980神級裝備,我有我繼續種菜打團漫步人生。自問唔係熱心舉報既玩家。遇到外掛最多係搶下怪等佢幫我打。或者村二放茶仔欣賞佢同蜂群搏鬥,原地復活直到種子耗盡。
直到近期官方所謂嘅整頓外掛,真係大大影響我既生活。投訴外掛打團,打團金幣減半;投訴外掛釣魚,釣魚成本貴20倍;投訴小遊戲刷滿月,滿月禁止交易。
為何官方處理外掛嘅手法,首當其衝受害嘅都係提出投訴嘅玩家方。
其實加個recaptcha要玩家輸入英數字已經可以篩走好多外掛。偏偏遊戲只要撳個確定掣就當係人,仲要每次都係同一位置。反而用修改遊戲慣性既方式去應對。
官方一直用呢種欲蓋彌彰既方法與外掛共存,真係好心淡。
20年既遊戲,叫我棄坑我真係未必捨得,但真的不會再課落去啦。

版主

沙發

算吧啦你.
睇完你D篇, 更加可以肯定, 你就係模擬遠端技術自動程式玩家.
每星期賺少幾千既你,就緊係唔會再課啦.
一般玩家, 靠小遊戲/釣魚賺錢既人少之又少.
黎黎去去都係有幾個批量開帳號既人.
就算唔鎖佢地帳號, 都每星期開百幾二百個帳號欲蓋彌彰, 唔好再扮野啦.
回復 支持 反對

論壇元老

板凳
官方小雲d神邏輯係兔年新正頭又出現喇 真係犀飛利
一般玩家, 靠小遊戲/釣魚賺錢既人少之又少

小眾就唔係人 小眾就冇權出聲
出聲就係鬼
惡到呢

你有實證證明左樓上條友係"模擬遠端技術自動程式玩家" 你咪拎出黎畀大家開心下 睇下佢有幾7囉
回復 支持 2 反對 0

金牌會員

地板
官方小雲 發表於 2023-1-22 03:43
算吧啦你.
睇完你D篇, 更加可以肯定, 你就係模擬遠端技術自動程式玩家.
每星期賺少幾千既你,就緊係唔會再課 ...

要不把小遊戲等級限去80級上先可以玩 依加21級可以玩 d外掛佬隨便開ac刷 升隻21lv 20分鐘內搞點 升隻80起馬半日時間
回復 支持 反對

版主

Tiger1 發表於 2023-1-22 10:11
要不把小遊戲等級限去80級上先可以玩 依加21級可以玩 d外掛佬隨便開ac刷 升隻21lv 20分鐘內搞點 升隻80起 ...

好簡單問個問題.
一般玩家, 一日會玩幾多次小遊戲, 一日會拎到幾多滿月?
好似前面個POST, 有人計過數, 每日咪30~40個. 自己會用唔哂要賣比人?
係個D一日玩千幾二千個既人先會咁重視有無得交易.
如果唔係, 玩完小遊戲拎滿月咪自用, 唔用咪儲起佢, 等有需要再用.
再唔係咪賣左打遠征團既滿月先, 點解一定要賣小遊戲個D先,
定係佢完全無需要自用, 一定要賣比人.
回復 支持 反對

高級會員

官方小雲 發表於 2023-1-22 12:02
好簡單問個問題.
好似前面個POST, 有人計過數, 每 ...

有咩問題?我以前都係打滿月賣比人儲錢
依家係少人打,但唔係完全無囉

我個四雄場係正身,我自己打自己個場係拎唔到小遊戲箱獎勵
所以我咪要用其他AC打自己個場,再易返比自己衝卡
家陣你咁搞法,咪即係逼我去抽箱/同人地收

因為隻人仔打完出嚟都易唔返比我自己衝卡呀
回復 支持 反對

高級會員

好簡單問個問題.

我發現你地諗野淨係諗到一個situation多過一個,個腦就會hang機
都係個句,你地唔識玩隻game,就請個顧問/自己真係落去視察下

而唔係係度紙上談兵
你試下釣齊魚圖鑑要用幾多錢魚餌先釣得哂,再試下要執夠買魚餌嘅錢要用幾多時間
BP要錢,寵同守寵食要錢,衝裝衝卡合精又要錢,依家連個魚餌都貴撚過粒寵同守?
你又覺得合唔合理?
回復 支持 反對

高級會員

好簡單問個問題.

1隻AC都20粒 大佬  你細AC打完比唔到大AC 點沖卡呀
又幫你清卡盒呀? 你重新比對黑龍我呀?
回復 支持 反對

中級會員

邊個玩家人手會洗幾個鐘 玩小遊戲 你不如打雙掉 賣料換滿月
回復 支持 反對

中級會員

我吾系幾明 小遊戲對普通玩家 咁細影響 但拎出黎講

講都課金貴啦 定呢個POST 成班都掛黎
回復 支持 反對