討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: KK1314
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 小雲唔打算處理馴獸師BUG?

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

史前港服玩家如今外國服玩家路過~

琴日亦都有幾個人測試/證實左呢個方法喺我地版本已經無效
SP啱啱出嗰陣有好短時間確實可以咁樣完成第三本書,不過好快就改返

呢度11樓screenshot入面Season講嘅係「可以交易五星寵,自己升做六星然後完成六星任務」,同「升級至五星」任務無關

如果原廠當初真係想設計成交易五星寵唔洗自己升都可以搞掂書任,咁樣好難解釋點解只有第三本書任務描述特登寫住要 'upgrade'
同埋我地外國服devs講過lifestyle SP設計初衷係 'personal effort and achievement' - 易寵完任似乎有違佢地嘅思路
回復 支持 反對

註冊會員

沙發

(有圖嘅回覆好似過唔到審核...... 再po多次純文字先)
史前港服玩家如今外國服玩家路過~

[ 本來放左張外國服tester lead話交易五星後可以計落書100%係bug同not intended嘅圖喺度 ]
琴日亦都有幾個人測試/證實左呢個方法喺我地版本已經無效
SP啱啱出嗰陣有好短時間確實可以咁樣完成第三本書,不過好快就改返

呢度11樓screenshot入面Season講嘅係「可以交易五星寵,自己升做六星然後完成六星任務」,同「升級至五星」任務無關

如果原廠當初真係想設計成交易五星寵唔洗自己升都可以搞掂書任,咁樣好難解釋點解三本書任務描述特登寫住要 'upgrade'
同埋我地外國服devs講過lifestyle SP設計初衷係 'personal effort and achievement' - 易寵完任似乎有違佢地嘅思路
回復 支持 反對

註冊會員

板凳
官方小雲 發表於 2023-7-7 19:24
如果開發唔知有D個情況,
就唔會整粒馴獸師寵物彈珠出黎防止D人交易6星寵....

原來如此,感謝解答
到最後都係覺得咁樣設計有少少矛盾
算了算了
回復 支持 反對

註冊會員

地板
官方小雲 發表於 2023-7-7 20:10
英文版一樣係可以用交易彈珠去完成。
突破相同寵物唔計。

交易彈珠 + 俾trainer打一下完成唔到書
我地呢兩日已經測試過
回復 支持 反對

註冊會員

我最近聽講Entwell只有一個人真正負責implement所有新野新code入game
佢地個小團隊大部分只係搞concept設計策劃等等
回復 支持 反對

註冊會員

634 發表於 2023-7-7 20:32
咁通常呢d情況 果個工讀生好快變猛人
然後跳槽 由下一個乜頭乜路都唔知既工讀生補上
正 ...

仲要GF曾經offer過免費送個developer幫佢地手佢地都唔肯要 (~.~;)
可能佢地唔鍾意「外人」指手劃腳
回復 支持 反對

註冊會員

官方小雲 發表於 2023-7-7 20:43
佢係要你突破一隻寵物上4星/5星,
先會check你圖鑑有幾多隻合資格。
唔係每打一下訓練怪都check。。 ...

唔該
咁我睇下呢邊有冇人再測試先
回復 支持 反對