討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: KK1314
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 小雲唔打算處理馴獸師BUG?

中級會員

遊戲指定論壇‧免費廣告

小雲我覺你要優先處理長期分流4  24小時刷貪龍、7轉團個香蕉仔,聽講縮世姻緣既人
回復 支持 反對

中級會員

玻璃心 發表於 2023-7-7 13:45
小雲我覺你要優先處理長期分流4  24小時刷貪龍、7轉團個香蕉仔,聽講縮世姻緣既人 ...

正常遊戲設定.
回復 支持 反對

註冊會員

史前港服玩家如今外國服玩家路過~

琴日亦都有幾個人測試/證實左呢個方法喺我地版本已經無效
SP啱啱出嗰陣有好短時間確實可以咁樣完成第三本書,不過好快就改返

呢度11樓screenshot入面Season講嘅係「可以交易五星寵,自己升做六星然後完成六星任務」,同「升級至五星」任務無關

如果原廠當初真係想設計成交易五星寵唔洗自己升都可以搞掂書任,咁樣好難解釋點解只有第三本書任務描述特登寫住要 'upgrade'
同埋我地外國服devs講過lifestyle SP設計初衷係 'personal effort and achievement' - 易寵完任似乎有違佢地嘅思路
回復 支持 反對

註冊會員

(有圖嘅回覆好似過唔到審核...... 再po多次純文字先)

[ 本來放左張外國服tester lead話交易五星後可以計落書100%係bug同not intended嘅圖喺度 ]
琴日亦都有幾個人測試/證實左呢個方法喺我地版本已經無效
SP啱啱出嗰陣有好短時間確實可以咁樣完成第三本書,不過好快就改返

呢度11樓screenshot入面Season講嘅係「可以交易五星寵,自己升做六星然後完成六星任務」,同「升級至五星」任務無關

如果原廠當初真係想設計成交易五星寵唔洗自己升都可以搞掂書任,咁樣好難解釋點解三本書任務描述特登寫住要 'upgrade'
同埋我地外國服devs講過lifestyle SP設計初衷係 'personal effort and achievement' - 易寵完任似乎有違佢地嘅思路
回復 支持 反對

新手上路

Fluffypaw 發表於 2023-7-7 16:46
(有圖嘅回覆好似過唔到審核...... 再po多次純文字先)

小雲餓左好多
而家個個沖寵珠錢佢地隻眼開隻眼閉
回復 支持 反對

論壇元老

有違思路冇所謂既 冇違GC錢途就OK啦
開初升上5星唔計4星任 一睇就知原廠係搵d nb parttime黎寫game 講緊>=同==傻傻分不清果種
而GC掉低一句正常遊戲設定就潛水 一睇就知根本唔想揦屎上身 理得自己老唔老尷
唔係我想踩原廠同GC 但真係得外國服d人係"正常"d
(雖則GC覺得係得佢地正常 全世界都異常啦)
d乜減完精華需求 仲要退返之前用多左既畀你 港服根本無法想像
佛心到呢 一定係有陰謀

算數罷啦
叫原廠同馴獸師出下d新任務 真係要玩家落力玩既 而唔係又有秘技5分鐘極速完任果種
反正已經有成村人呢幾日完晒任冇野做
回復 支持 反對

版主

如果開發唔知有D個情況,
就唔會整粒馴獸師寵物彈珠出黎防止D人交易6星寵....

今日同左開發再講多次.
我建議改做突破先計,
開發話, 如果咁改, 會變成突破相同寵都計, 玩家就會去哂捉相同寵突破.
最後開發都係話, 係正常設定, 唔會改.
回復 支持 反對

論壇元老

官方小雲 發表於 2023-7-7 19:24
咁我有d好奇點解外國冇呢個問題?
唔通佢地瘋狂突破吱雞就得?
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2023-7-7 19:53
咁我有d好奇點解外國冇呢個問題?
唔通佢地瘋狂突破吱雞就得?

英文版一樣係可以用交易彈珠去完成。
突破相同寵物唔計。

都係個句啦,開發預左會咁,
所以先會有6星彈珠,防止D人用舊彈珠易6星寵。
如果唔係,6星彈珠有咩用。
回復 支持 反對

註冊會員

官方小雲 發表於 2023-7-7 19:24

原來如此,感謝解答
到最後都係覺得咁樣設計有少少矛盾
算了算了
回復 支持 反對