討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: 官方小雲
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 【預告】新玩法 新角色變身卡 馴獸師

版主

遊戲指定論壇‧免費廣告

634 發表於 2023-6-6 10:39
即係轉返農民做產出 有錢人坐等收成既玩法?
冇話好唔好 其實國際減完都係全民200六星做到2046
咁即係意思指 ...

嗯, 本身練200隻寵, 就係有比錢人玩.
就算英文版改完, 正常都係做到2046.
同埋就係, 如果改易, 有錢人個個都拎到個稱號.
跟往普通玩家又迫往追, 起碼都要收哂5隻5星寵. 跟往好快玩家就會意識到五隻五星寵係必須品.
跟往個價就會升更高, 跟往因為貴, 普通玩家又會唔捨得收.
結果都係, 普通玩家得個睇字.

所以我考慮改難, 然後開放5星精華可以交易.
咁普通玩家, 本身都收集唔齊200隻, 咁咪可以賺精華賣比有錢人.
有錢人, 又可以容易D完成200隻6星.

不過最令人卻步既, 都係驚多左人多開掛機練寵賣精華.
回復 支持 反對

高級會員

官方小雲 發表於 2023-6-6 11:19
同埋就係, 如果改易, 有錢人個個 ...

跟外國咪算
陣間又變到好似魚卡咁咪仲多野煩
改難又變左普通玩家又要花更多時間去同你掛
你唔係主張唔想玩家咁多野做架咩
回復 支持 反對

論壇元老

官方小雲 發表於 2023-6-6 11:19
同埋就係, 如果改易, 有錢人個個 ...

首先有幾多人集到200隻已經係一個大問題
呢一點唯有繼續期待你地復刻返某d絕版寵 (例如其餘10隻球古)

另外就係
但願你所指可以容易d完成200集6星既"有錢人"
唔係指top10首富果種啦
回復 支持 反對

論壇元老

同埋都係問多次 係咪唔會跟"減少突破需求"?
係既作為農民既就趁而家易d就快手農住先
回復 支持 反對

論壇元老

茶扉焉語 發表於 2023-6-6 12:02
跟外國咪算
陣間又變到好似魚卡咁咪仲多野煩
改難又變左普通玩家又要花更多時間去同你掛

佢意思指
有d野本身就唔係畀普通玩家(窮人/農民)玩既
農民可以拎黎發下夢 但升寵只係農民既生財工具 不多不少

但我驚GC其實想搞兩極化 實際上只係得首富同農民先玩得
有錢 但唔係超有錢既 都係得個望字
回復 支持 反對

中級會員

你增加買籠量咪算囖,大家都公平
回復 支持 反對

中級會員

反正時間就係甘多,錢多咪請人翻來打,無錢就自己慢慢磨
回復 支持 反對

中級會員

小雲又準備幫班外掛開拓水路
真係用心良苦
我已經準備好等班外掛刷到d精華平曬
然後安逸上6星寵物
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2023-6-6 12:03
首先有幾多人集到200隻已經係一個大問題
呢一點唯有繼續期待你地復刻返某d絕版寵 (例如其餘10隻球古)

我每個月都可能會放1~2隻當係副產品入寶箱. 等你收哂練哂都真係爭指定某幾隻,
再同我講,

我當係副產品放入箱, 到時你同人收就可以.
回復 支持 反對

註冊會員

真係灰 生活卡都要出到比錢先有得玩爆機 之前魚廚都冇話啲料要課金/拎唔到 呢家姐係迫人比錢 呢家姐係要迫唔比錢果啲平民玩家就一定玩唔到呢張卡 啲精華就賣比啲課金玩家啦 7頭 窮西冇資格玩生活卡。 你呢個代理港服真係系到無能 一係就串77一係就講一堆廢話合理化啲歪理 好彩lol個閃現唔洗課金都可以用
回復 支持 反對