討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1407|回復: 6

[閒聊] 發牢騷,今日更新有感(個人睇法,不喜勿插)

新手上路

遊戲指定論壇‧免費廣告

睇完今日個更新,發表下個人感受

新手上路

家父大人係夢之多年生活玩家,由我小六玩到依加做野仲玩緊,每日就係打即戰釣魚賺錢衝卡,同埋廚師整野食,正式微課生活玩家,除左身上套65劍弩係HKD買其他都係打番黎。
依加魚餌同魚線由500 1000(我記得係,我冇釣過魚)變成10000 30000,貴左20倍以上,我老豆話收支已經唔平衡,基本唔會再點釣魚。
釣魚成本貴左,廚師要用魚做嘅食物自然會變貴,而呢個成本提升唔會帶黎任何收益提升,整野食嘅人仲點會多?
如果你話呢D改動係防外掛,我覺得你外掛未防完,已經逼死晒D生活玩家。
遊戲唔係得一種玩法,為左防外掛而去封死其他玩家嘅路,我覺得本末倒置左。
當你一個遊戲,玩家唔可以利用生活技能係遊戲入面玩落去,肝都唔比人肝,只可以靠課金黎過活,咁樣真係冇乜癮。
如果你會話本身隻GAME就冇乜人係生活玩家,可以放棄佢地黎保障公司利益,咁我冇咩野好講。

我個人都玩過幾隻mmorpg,唔計商城升價,郁NPC物價真係少有,咁樣會直接影響玩家日常遊玩體驗,同埋呢個係唔好嘅先兆,今次有外掛郁魚餌魚線,下次會因為咩原因而郁D咩?冇人知。

夢之歷險由我讀小學玩到依加教書,斷斷續續都成十幾年,呢隻game為我同我老豆製造左好多話題同交流。
但最近遊戲改變都一次次斬腳趾避沙蟲,斬得幾多次?

少少個人感受同愚見,最後預祝大家新年快樂,身體健康。

(打到最後先睇到小雲係釣魚外掛post回覆,又唔想del晒篇野,唯有道歉,真係唔好意思,晒左你時間睇堆廢話)
回復 支持 2 反對 0

中級會員

你家父睇透了 夢之歷險

回復 支持 反對

中級會員

我PO 野 小雲都係睇完吾覆架啦
回復 支持 反對

論壇元老

建議你睇返12月23號個公告
由於現階段不考慮封鎖「遠端控制」,

因此無法阻止部份玩家使用相關「遠端控制技術、模擬遠端控制技術」自動釣魚,

由即時日起,會暫時關閉「釣魚系統」。

唔好本末倒置左
係GC主動放棄防範外掛 然後拎遊戲既正常內容黎開刀
回復 支持 反對

中級會員

GM: 打份工啫 每日番工翻譯下覆覆電郵 鼠去偷偷懶 望下淘寶 新年啦買衫著啦要 有剩時間望兩望青怡  吾通搞禁多野咩  
回復 支持 反對

高級會員

rickytts 發表於 2023-1-17 23:02
家父大人係夢之多年生活玩家,由我小六玩到依加做野仲玩緊,每日就係打即戰釣魚賺錢衝卡,同埋廚師整野食, ...

佢地常年政策都係斬腳趾避沙蟲,不過都好嘅,因為終於更多人知道自己養緊D乜野營運,
至於玩唔玩就自己選擇黎,
由森林之夢一出黎,為左證明自己有幾聆聽玩家意見,就由果陣一路開始改,
最後既結果係點,而家咪就係個結果
回復 支持 反對