討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: Nosjm5
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 小雲請入

高級會員

遊戲指定論壇‧免費廣告

wc01 發表於 2020-10-11 13:40
唔係無人 係無野玩 d野重複玩過十幾次 同1個團又打過千幾次 遊戲唔投放多d人力物力資源更係小人玩 好似原 ...

你係講有資安問題個隻?_?
回復 支持 反對

高級會員

yrmwjoice 發表於 2020-10-11 15:09
炒冷飯每年翻兜再翻兜,無心經營只系不停出點箱,有事就賴原廠,冇事就出黎柒,活動都吾搞,宜加上線都只系 ...

無心經營呢樣真,以前都有gm陪打團,怪物襲村, 現家除左cap水活動就冇了,新箱419之類,開發決定送好野又話乜又話物改曬去,情人節單野印象深刻,婚卡變垃圾稱。 如果再係咁不如下年交番個代理權出黎博下有新代理仲好,好過係咁破壞隻game。

回復 支持 反對

高級會員

wc01 發表於 2020-10-11 13:40
唔係無人 係無野玩 d野重複玩過十幾次 同1個團又打過千幾次 遊戲唔投放多d人力物力資源更係小人玩 好似原 ...

但人流都係mmo最重要既原素, 可能隻game係後期悶,但其實都好多人上黎同網友吹水,如果隻game線上夠多人,其他人自然都想留低。
相反得番好小人,個個都冇咩心會想再玩,羊群心理黎。以森ser為例,現家情況就係得番好小人,然後有人賣ac,其他人見到冇咩人玩,又多人賣ac自然都唔想玩。

現家森ser仲要差唔多冇人買點數咁濟,其實合ser對gc都有著數
回復 支持 反對

註冊會員

puzzledragon122 發表於 2020-10-11 16:24
無心經營呢樣真,以前都有gm陪打團,怪物襲村, 現家除左cap水活動就冇了,新箱419之類,開發決定送好野 ...

GC點會交番出黎,佢地靠哩隻Game養全家,冇左隻game執笠都似
回復 支持 反對

高級會員

wc01 發表於 2020-10-11 18:46
合服多人都無用 宜家大部份人3開 個個開哂 遊戲支援不到咁多人負荷唔到  以前熱鬧因為無得3開 個個1開 ...

但天海台合完都係得ser1快爆了, 太森2個ser長期正常, 仲未計有ser2,3,4 可以作分流之用, 如果唔夠咪開多2,3個分流。
回復 支持 反對

高級會員

yrmwjoice 發表於 2020-10-11 18:38
GC點會交番出黎,佢地靠哩隻Game養全家,冇左隻game執笠都似

唔交出黎就應該認真D經營la, 出親d活動都係要錢多, 唔洗錢既好小

連7.2改版都係要你課金打塔爭排名
回復 支持 反對

高級會員

wc01 發表於 2020-10-11 19:49
開分流無用 例如8轉王多人lag 影響ser1-4的人lag 試過好多次8轉王時間升級lag動不到 平時lag 4個ser一齊l ...

之前睇外服個邊講,本身冰島好似都有諗過發展多d元素,襯呢次搞埋都好ar。

ser52唔係同1~4分開咩(姐係森ser ser4骨龍團,ser1~3都唔會lag), 加上如果大合ser, 都應該升級下個server,,1ser多分流。(同埋本身你都話有8轉王lag既問題,合唔合ser都一樣lag嫁la,唔會因為合左ser而更lag wo) , 加上8轉王都係得15分鐘 唔會話真係影響好大。而且雪地本身都冇人玩,要gm幫手開王。

不過都係個句,唔多覺gc會做野
回復 支持 反對

中級會員

puzzledragon122 發表於 2020-10-11 20:26
之前睇外服個邊講,本身冰島好似都有諗過發展多d元素,襯呢次搞埋都好ar。

ser52唔係同1~4分開咩(姐係森 ...

未改卡團6.2 8轉2分鐘完場
改左雪地冷清到無人
回復 支持 反對

版主

puzzledragon122 發表於 2020-10-11 20:26

ser52唔係同1~4分開咩(姐係森 ...

換左新機都未夠一年…
好明顯唔係我地唔做野,
而係隻GAME SUPPORT唔到咁高科技~
回復 支持 反對

版主

puzzledragon122 發表於 2020-10-11 06:55
下年好似續約,唔知可唔可傾下

今年續約時已經傾左, 改版,開新服,同合併.
已經完成.
原本只係海台合併, 同埋只開森林.
依家追開太陽, 同埋天海台合併, 已經超額完成.
回復 支持 反對