討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: 問題之鬼
打印 上一主題 下一主題

[討論] 到底係唔記得標明埋定係又抽起左?

版主

遊戲指定論壇‧免費廣告

月餅晴 發表於 2020-9-14 18:50
OK,咁我記錯唔係小雲講,我同你講聲SORRY,係GM01自己係拍賣果時講既。

你唔希望玩家一直刷,但我真係想 ...

同埋我想講, 英文版座塔.
每個SERVER, 最TOP既人都上哂50層…
咁出排名戰鬥乜野…
每一關每一波既敵人出場時間都係一樣…
話就話可以計時鬥快…
但其實只係鬥最後一波既清怪速度…
又唔可以打完一波按SKIP…

除非開發再加多幾十層…
如果唔係, 英文版個排名戰都係哂氣…

什麼邏輯? 同一個出怪時間,你肯定玩家夠力秒怪?你肯定個塔唔會爆? 你都真係幾搞笑  發表於 2020-9-17 11:09
回復 支持 反對

金牌會員

官方小雲 發表於 2020-9-14 19:10
咁出排名戰鬥乜野…

我都唔EXPECT港服排名戰個獎好得去邊,主要都係想知果6隻新寵可以點樣去拎姐?

如果你係無打算放落座塔,而係直接出點箱既話,你通知我地一聲囉,無謂令我地晒時間再去打座塔。
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2020-9-14 19:10
咁出排名戰鬥乜野…

好簡單既問題

我當1-40層 每層要4-5分鐘

打完1輪都要最少160分鐘

有160分鐘點解我唔去刷遠征團

而去打個少少幣

如果獎勵唔吸引  自然就冇人會打
回復 支持 反對

金牌會員

官方小雲 發表於 2020-9-14 19:05
重置卷點解無得買…?

我諗我明你既意思,我當我地港服平均打到40層啦,重置卷就要用20個幣去換。平均黎計由1打到去40就會獲得40*(0.2)*5 = 40個幣,再減番20個幣去換卷,每清1次塔(1~40)就會賺左20個幣。

拎英文版黎計,1隻獸/靈王寵要1000個幣,姐係打1000/20 = 50次座塔就可以換到。每1層平均5分鐘左右,40層就要200分鐘,打50次就要10000分鐘,167個鐘左右,姐係打7日24個鐘就換到其中1隻,換齊兩隻就14日,岩岩好兩星期。
難怪你話易換啦,我都覺,打足7日24HR就換到1隻,抵玩。
回復 支持 反對

高級會員

官方小雲 發表於 2020-9-14 18:41
我無講過「座塔有技術就好容易過50層。」
我一直都係講刷1~40層, 好明顯40層以上就係難.
唔好自己FF完就屈 ...

外國用新寵打到第50層,靠既唔係腦力,只係武力碾壓
天空已經有玩家打到第40層,個D先至叫技術~
過唔到關跟往係到收緊更適合既寵去挑戰,個D先叫挑戰。
又講話唔好比人卡王,無技術可言。
依家有個需要用腦力用技術去挑戰既關,又要求比新寵你地去碾壓。

#5 只看該作者
https://bbs.yeeapps.com/forum.ph ... 1&authorid=6976
回復 支持 反對

新手上路

我唔理d人刷唔刷啦
我淨係想知點解d寵同抗收埋晒????????????????

係原廠設定係GM你自己收埋左??????????
回復 支持 反對

高級會員

月餅晴 發表於 2020-9-14 19:23
我諗我明你既意思,我當我地港服平均打到40層啦,重置卷就要用20個幣去換。平均黎計由1打到去40就會獲得40 ...

講真 呢啲game一定有人7/24唔返工咁刷
但問題係主流會唔會7/24咁刷
佢assume晒所有人都會肝7/24/14日咁刷兩隻寵
去計條幣數 果然係神算軒
回復 支持 反對

高級會員

douyu 發表於 2020-9-14 20:12
我唔理d人刷唔刷啦
我淨係想知點解d寵同抗收埋晒????????????????

然後再爛係醒咁自把自為扣起晒堆寵抗裝物品唔比人換
塞堆垃圾入去  一係就推高要換野個幣數去拖長換物品時間
就係為左難得一次既新內容更新
驚死開發唔會開發/幾年先一次大更新
然後重點就係無大更新吸唔到金
回復 支持 反對

高級會員

咪話亂估丫 新寵箱唔包靈獸王兩隻寵 加堆平時game捉唔到既buff隊寵比你抽
再加啲符同1-3個幣/普通隨機箱落新寵箱
收番你388點/488點一抽
抽夠幾萬點補底 再可以額外抽一次包埋靈獸王大抽獎 不過機率5%
仲唔賺到笑
回復 支持 反對

金牌會員

定係呢次ACT7.2更新無得賺錢,逼住要放晒全部寵落點箱啊。

以往ACT6.1有銀福同金福放落點箱;ACT6.2出天惡精,有精靈王的精華賺錢;ACT7.1有洗紋身同洗符文放落點箱賺錢。

都係果句,你要放落點箱就講聲啦,唔洗晒我地時間同心機去打座塔。
回復 支持 反對