討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 2887|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

[玩家投稿] 關於合ser

高級會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

如果合ser有好大難度,退求其次,開一個ser叫戰場之夢,四個大ser既人都可以入去,但係裏面只可以打交,無法交易及掉落任何物品。
個ser得一兩個圖都夠,地圖可以整雪地中點咁大,整一個台。
Ser1為個人戰,ser234係家族混戰,同族人傷害唔到對方。
名稱顯示方面,[天空]名,[海洋]名 等等
入完戰場之夢選擇完分流時會再一次顯示4大ser,俾你揀翻邊個ser既人物入去。

版主

沙發

諗多左。
你講既野,肯定難過合服N倍。
回復 支持 反對

註冊會員

板凳
官方小雲 發表於 2020-7-8 15:51
諗多左。

甘小雲依家幾時先合ser啊
回復 支持 反對

中級會員

地板
合SER係邊個SER可以改名?
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2020-7-8 15:51
諗多左。

跨服 角鬥場 3打3  (最好唔限時間入場 24小時既話 人流同整裝都會大增)
跨服 P場   (最好相同家族無法傷害,  上台/掛機5分鐘就自動踢出P場(好似雪地8轉團咁彈)

另外小小建議   
P場加技 打人呢D問題有冇得改善
有D人會BUG台沖落去打人 你地又改唔到BUG
如果可以 P場無法組隊 同 入P場即刻解除所有技能 有冇得諗
回復 支持 反對

中級會員

綠帽回頭草老豆 發表於 2020-7-9 09:52
合SER係邊個SER可以改名?

新黎既先有得改名囉

之前  大地星河 合落海洋

都係人地有得改 我地海洋冇
回復 支持 反對

版主

saymore 發表於 2020-7-9 00:50
甘小雲依家幾時先合ser啊

暫時真係好難講…
原本我地合服就排係改版前面,所以之前就預開發會7月前合~
但係因為卡王同多開問題,改完又改,改完又改…攪左差唔多一個月又還原基本步…
跟往令到改版拖遲左一個月~但改版日程係唔可以遲過7月,所以優先度又排返係合服前面。
但係改版又因為外國服一直改,改到今日都重改緊…
跟往英文版好似又話四合一。
如果開發排我地係英文版前面,開發通知後,準備時間大概一個月。
我估我估最快都可能要9月?但真係好難預,如果我地排係英文版後面,咁可能會再遲多一兩個月。
但如果開發排我地係所有預定更新日程後面…咁…

老實講 當日話咩話咩果批人都走得七七八八 受影響永遠都係我地呢D忠實支持者  發表於 2020-7-9 12:37
回復 支持 反對

版主

錢作怪 發表於 2020-7-9 09:56
跨服 角鬥場 3打3  (最好唔限時間入場 24小時既話 人流同整裝都會大增)
跨服 P場   (最好相同家族無法傷害 ...

其實開發之前已經覆過.
唔會為左港版改P場任何野,就連刪安全區都唔可能。
現階段開發已經有大量更新日程進行中,暫時黎講都只係會跟日程走。
回復 支持 反對

註冊會員

官方小雲 發表於 2020-7-9 10:21
暫時真係好難講…
原本我地合服就排係改版前面,所以之前就預開發會7月前合~
但係因為卡王同多開問題,改 ...

小雲 其實你可以考慮埋天海台SER合埋一齊
老實講 出完森SER 天SER小左一大半 我覺得遲早都會變海台SER咁小人
但你應該會話合約最小要有3個SER吧 但有冇考慮我地天SER既玩家 比你搞完又搞 開完新服天服冇曬人
之前個SER都會爆滿/快爆了 依家有眼睇 拍賣又好快完 p場又小人 依家連SER快爆了都好難得先見到一次
唔好拎gm活動pvp黎講 pvp活動大把玩家3開6開 所以你先有可能見到好多人 但平時真係好小人
可能個個天S玩家意見都唔同 但我希望係合SER 多D人玩好過
你今次剩係合海台SER既話 3-5年後都係會天海SER合 連森SER都小左人玩
回復 支持 反對

金牌會員

海台SER合點解要連埋天SER,對比番天同海/台,天空好明顯多人好多
的確森林SER既出現會令到部份人由天空去左森林,但近排都見到有好多人番黎玩番天SER
我自己就唔太覺好小人玩天空,起碼個個AW場都有人霸場黎打,419買點活動都有一大班人玩
如果真係3~5年後天空無人玩既,咁咪到時再合埋天空海洋台SER囉
回復 支持 反對