討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 2553|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

GM唔該做下野2

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

今次係卡王問題
其實我都唔知代理唸乜 ACT7團 阿卡西 骨龍卡王其實問題好大
一. 係代理方面,每個人都唔會貨金買金福了,鬥卡鬥洗,咁樣其實無人貨金,夢之其實執得

二. 對早期玩家都係唔著數,當初打生打死打大地50粒結晶,又要打迷2拎平衡結晶,自己搵盾,又要賣防換錢升卡,依加阿卡任卡王任打/骨龍任打升卡,舊裝備高稀換手要香水,唔會有人想買,而且亦眨曬值(因為市面上大把阿卡西/ACT7團出既裝)

三. 卡王極度無聊,毫無挑戰性,卡完就係食水,清下怪,等完,一D遊戲性都無

但GM你無一早搞好卡王平衡呢個問題,依加就算封左一定一堆玩家親曬鬼,話D老玩家都上曬岸,新手玩家食貴裝,無貨唔洗玩咁

我既建議係改左卡王,同開發商研究改低A6/7團難度(要人手動打,但裝備要求下降/王出技頻率降低/傷害降低, etc),降低骨龍金錢

具體請GM你同開發商研究點樣平衡E+呢個困局

高級會員

沙發
唔好岸鳩啦 卡唔到王無咁多裝真係會有人用成60粒3次的金福沖咩? 依家卡王仲多左人玩,因為相對易打,又易約人(少人打都夠打)。出多左裝帶動多左人升lv 沖裝 換裝, 用多左防爆 女神,又多左人有裝升分身, 你睇下閃王果排成班掛機,團都無人開就知究極多左人玩定少左人玩
回復 支持 反對

高級會員

板凳
樓主重點=出多左裝你d舊垃圾賣唔出,希望改番俾你賺番夠本
回復 支持 反對

高級會員

地板
人唔笑狗都吠 話咩係聊無挑戰性,依家有人拿支槍迫你卡王打咩?定係你自己一邊卡王一邊話無挑戰性?未見過大蛇痾尿
回復 支持 反對

高級會員

仲要話無人買金福夢之執得 又係廢話 打團出到獨天?你試下,按你咁講,叫Gc改完卡王 ,叫Gc以後唔撚好出新點箱,Gc應該夠賺兼發達, 淨係賣金福
回復 支持 反對

高級會員

第一批當年打生打死先升上去70lv
見到而家死地咁易升上去都好無聊 死地唔應該出4單抗 唔應該跌63武
出左5轉弓搞到大家失去平衡 應該禁止5轉弓霸權

正題
新手玩家玩到AW裝係鬼新手  又騎劫新手一詞想點
88裝夠玩到AW60  再唔係90裝 9293裝一樣夠玩
想打交勁咪比錢玩囉   onlineG唔係速食遊戲堅持唔到放棄無人迫
樓上出發點無錯 但例子完全係個人主觀性
回復 支持 反對

註冊會員

數字人 發表於 2020-6-15 11:27
仲要話無人買金福夢之執得 又係廢話 打團出到獨天?你試下,按你咁講,叫Gc改完卡王 ,叫Gc以後唔撚好出新 ...

打團-6出勁裝換防再換獨天既操作 你係咪唔識 係咪要我教你+F
回復 支持 反對

註冊會員

hei神 發表於 2020-6-15 11:49
第一批當年打生打死先升上去70lv
見到而家死地咁易升上去都好無聊 死地唔應該出4單抗 唔應該跌63武
出左5 ...

第一批上90打新沙裝備賺個豬頭你唔講? 第一批1粒綠0=1防你唔講? 第一批享受低物價你唔講?而家9轉咒打骨唔會中煙你唔講? E+出到9轉啦wo ,仲拎5轉弓黎講,咩野垃圾論點阿

而+上90半個月都唔洗,仲拎D舊觀念話88上AW裝個階段唔係新手?

88直上AW60?十里坡劍神!
回復 支持 反對

註冊會員

數字人 發表於 2020-6-15 11:24
人唔笑狗都吠 話咩係聊無挑戰性,依家有人拿支槍迫你卡王打咩?定係你自己一邊卡王一邊話無挑戰性?未見過 ...

哦 我燒強水打團 你卡王唔洗爆強 咁樣你覺得正常人會唔會爆強唔卡打團
你係咪當成個世界D人係弱智,定為駁而駁
回復 支持 反對

註冊會員

數字人 發表於 2020-6-15 11:22
樓主重點=出多左裝你d舊垃圾賣唔出,希望改番俾你賺番夠本

卡王根本就係遊戲BUG,你唔好講到我只係為左自己利益,唔正視問題,好嗎?
回復 支持 反對