討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1658|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

小雲,呢個係咪又套錯咗更新?

中級會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

彩虹水晶幣換嘢嗰度,港版要用水晶幣數量明顯比外國服嚟得多。
其實水晶戰改版咗之後大概一個月,港服都有一段短時間,好似外國服咁調低咗幣數,但冇耐之後又變返多。
其實係咪好似喬裝夢古貓冇 buff 咁,原廠套更新嗰陣,又套錯咗?

例如「吐一口彩虹特殊表情」(Rainbow Smiley),外國服只要 60 幣,港版要就 120 幣:

彩虹飛馬晶球 (Rainbow Pegasus) 只要 200 幣,港服就 1200 幣。

另外一個類似嘅問題就係,稱號「夢古代言人」 (Bushtail) 外國服都改咗只係要用 100 粒「橡果」 (Acorn) 換,港版就依舊都係要 100 粒「黃金橡果」(Golden Acorns)。係咪又係咪原廠搞錯咗?

高級會員

沙發
小雲應該會答你:港服正設 外服特別板,佢其實咩都唔知,開發決左
回復 支持 反對

高級會員

板凳
港版越野單車騎到宜家都仲未修正翻,冇沙漠效果
回復 支持 反對

版主

地板
除非原廠有原求,
否則我地唔會特別去跟英文版去改。

1. 英文版點改唔會通知我地。
2. 英文版既營運狀況我地唔清楚,亦唔知佢地點解要改。
3. 非必要既情況下,原廠都唔會去港版既野。
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2020-6-8 22:36
除非原廠有原求,

關於彩虹水晶幣換嘢嘅數量,就好似我上邊咁講,其實港版有一段時間係同英文版一樣,但某次更新之後又變返最開始咁。
所以我懷疑係咪原廠又套錯咗更新?
可否幫忙確認一下?
彩虹飛馬要用嘅水晶幣數量實在太多,場場打足,計埋有時唔夠人入唔到,分分鐘要打足成年先換到...
回復 支持 反對

高級會員

官方小雲 發表於 2020-6-8 22:36
除非原廠有原求,

其實彩虹幣啲野太貴,好難換 都已經同你地反映左好耐
100個黃金橡果,你有無儲過? 儲10個交任都難
1200幣換隻垃圾寵,有幾多個人換到?

依家咪同你反映太貴好難換,人地美服都改鳩埋

除非原廠有原求,

依家係玩家有要求,希望你同原廠講聲
可唔可以唔好踼一下先郁一下
回復 支持 反對

中級會員

11264080 發表於 2020-6-9 16:11
其實彩虹幣啲野太貴,好難換 都已經同你地反映左好耐
100個黃金橡果,你有無儲過? 儲10個交任都難
1200幣換 ...

彩虹飛馬喺港版 200 幣就換到嗰陣,起碼有 1 個玩家襯機換咗,天價放咗喺便利屋一排之後唔知賣咗定冇再賣。
只可惜我嗰陣得幾十粒,根本換唔切。之後冇耐有次更新之後就變返 1200 幣...
回復 支持 反對

中級會員

小雲,100 粒黃金橡果 = 200 粒白銀橡果 = 600 粒青銅橡果 = 30,000 粒橡果,足足差咗 300 倍嘅量。
希望真係幫手問一問...
回復 支持 反對

註冊會員

問豬M都冇用既啦,豬M根本唔了解個GAME,連滴野叫咩名都唔知,自己又唔測試過要打幾耐先可以整到,佢個眼入面只有$,其他一律咩都唔知道啦,畢竟外服特別版。
回復 支持 反對

高級會員

剛本雞丁 發表於 2020-6-9 17:27
小雲,100 粒黃金橡果 = 200 粒白銀橡果 = 600 粒青銅橡果 = 30,000 粒橡果,足足差咗 300 倍嘅量。
希望真 ...

對gm無影響
你覺得難儲佢味放入點箱你抽
箱照出 金照貨
回復 支持 反對