討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 2302|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

[情報] 官方小雲 請暫時封鎖這堆帳號且作調查

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

@官方小雲 條友日日15開24小時刷緊,仲無證據係同一個人?一係改左個卡王佢,一係暫時封左所有相關ac然後調查佢
@官方小雲 要求佢提供5個人操作15個帳號的影片,一鏡到底,如無就不要解鎖帳號,如果是正規進行遊戲,一定可以提供到影片(一台電腦3個帳號,大約5台電腦,即是5個人)
@官方小雲 此堆人在森林之夢SER3-SER4 24小時打活動團,麻煩你於工作時間去活團地圖入口即可看見

@官方小雲 你封鎖的理由我也幫你想好:懷疑以不正當方式進行遊戲,暫時關閉帳號以作進一步調查
如果佢地話係3個唔同人(6ip+6ip+3ip),好簡單,要求佢地3個唔同人同一時間開串流影片(實況,可以用YOUTUBE平台)影住自己打團(如果係三個唔同人,呢樣野一定做到),或者查看歷史登錄過既ip,呢15隻帳一定有相同既一個ip,咁樣佢地點解釋?

高級會員

沙發
其實除左呢個 仲有2個長時間用外掛配合刷緊
一個叫「Kotori」 一個叫「爆肝鳥」

我就一早提交左 只係你個post應該搵多少少資料先好開... 同埋請理解清楚對方如何違規  發表於 2020-5-6 13:08
一齊填單,填我呢個POST既網落去就OK  發表於 2020-5-6 01:08
回復 支持 反對

中級會員

板凳
開直播唔夠
要出埋樣
最好登記埋身分證
韓國都係咁
回復 支持 反對

高級會員

地板
a889459 發表於 2020-5-6 01:53
開直播唔夠
要出埋樣
最好登記埋身分證

又行番舊路搞卡王你果然未見過大蛇痾尿,
外掛要解決ip用vpn味得囉,
你地繼續未見過大蛇痾尿無腦話要亂鳩咁改錢
愈改愈難出只會吸引又多外掛同工作室來 cap水
就算改撚到團無錢出又無得卡王
你第時只會見到全地圖大量人仔周圍打怪執野執錢賣npc
以前幣商味咁樣打錢賣

你估100萬:22蚊會多啲外掛來搵食
定1億;22蚊會外多掛來刷團?
再亂鳩咁改搞撚埋非外掛玩家刷錢
隻game愈來愈難玩
外掛仲愈賺愈多 愈多工作室加入

上次有人都講過個防外掛5分鐘按制解決唔到外掛
你叫小雲諗下點樣加驗證碼防bot好撚過
全撚部網站/其他online game都係用依招
你繼鳩續亂改卡王/多開
一係趕撚走曬其他人
一係俾人問侯你娘親

回復 支持 反對

高級會員

a889459 發表於 2020-5-6 01:53
開直播唔夠
要出埋樣
最好登記埋身分證

打擊外掛你得兩個方法
一係技術層面每外掛入唔到game/玩唔到
例如x-trap/ 驗證碼等等
好明顯gc依個層面有待改善

一係令外掛無利可圖
曾經大把外掛都打天毛賣
後來乜箱都抽天毛 多到賣都無人要
仲有外掛打天毛咩

最好笑好似你咁
成日想自己賺錢賺防爆但外掛賺唔撚到錢
真係唔怕笑大人個口
課金玩家don’t really [禁字]ing care
1粒防爆換22萬好 定換300萬沖下裝卡好?
你地仲日日諗點樣改少啲錢幫外掛賺錢
諗起都覺得笑

GC如果第一個方法唔掂倒不如行第2條路
個理念應該係反正阻唔到外掛
更應該提高掉錢 一粒鐘100萬又如何?
到時錢供>求>系統回收
錢唔值hkd自然無外掛刷錢
貨金玩家1粒防換的錢夠玩成星期都唔出奇
普通玩家唔夠錢打兩團自然夠錢用

外掛日日打無限錢都套現唔到
同埋好似你依啲岸鳩仔想靠人手賺錢換防爆可以收屍
回復 支持 反對

高級會員

d幣商見到你地咁落力壓住個價 發夢都識笑
回復 支持 反對

高級會員

見到(一台電腦3個帳號,大約5台電腦,即是5個人)依到已經笑撚左
你可以去s3叫下kotori 佢就識覆人
仲有佢就唔係一個人刷架 你有心留意會見有其他人中段join
我就留意左佢個幾星期 你是但cap 2張圖黎話佢咁樣好咩
btw 佢成個都bot族黎 早期既隕石林左右 同依家長期B1234都係佢啲bot
只係想話樓主講3開同bot族一齊講係想偷換概念
回復 支持 反對

高級會員

官網都有學生 發表於 2020-5-6 12:59
見到(一台電腦3個帳號,大約5台電腦,即是5個人)依到已經笑撚左
你可以去s3叫下kotori 佢就識覆人
仲有佢 ...

佢地唔係全自動刷 會用手動+bot配合
暗弓手動 其他水弓用BOT
佢地動作一模一樣 可以1X隻角色同時間做同一個動作
連延遲都冇 相信係同一部電腦
利申 拍左片
回復 支持 反對

高級會員

9Ahacker 發表於 2020-5-6 13:10
佢地動作一模一樣 可以1X隻角色同時間做同 ...

技術層面上可能係脫機掛
佢用其中一隻Nos 截封包
用外掛扮Nos send 一模一樣封包去sever
就有機會控1隻人 1x 人同時做同一樣動作
以上內容全為9up
如有雷同實屬不幸
回復 支持 反對

高級會員

9Ahacker 發表於 2020-5-6 13:10
佢地動作一模一樣 可以1X隻角色同時間做同 ...

人地有手動元素GM都基本上做唔到d乜
正如ming去做人手checking果時 對方識答方個認證碼
GM都只可以話佢係真人
你依家話佢地同一時間做同一動作
即係已經前設左佢地係同一個人
對起想拎證據既前提好不利
依d只可以靠GM做多d 諗下有咩方法去搞
回復 支持 反對