討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1822|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 對遊戲既建議(森林之夢)(純個人意見)(小雲請入)

高級會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

最近遊戲出現左退坑潮, 而且物價亦都好混亂,有見及此,所以想表達下個人對森ser既意見
sorry for字海, 歡迎理性討論。

1. 外掛橫行
最近好多人都嘈緊自己咁辛苦去升aw,d外掛就自動2日升好level,好多人都好失望,所以引發左一大波退坑潮,希望可以快d叫開發搞好呢個問題,襯現家森ser仲未死曬既時候救下佢

2.活動團問題
呢個活動團對森林之夢既大部份玩家都係有害多過有益
a. 森ser先岩岩開ser2~3個月,亦都好多新手,本身大家開開心心打1~2場即都可以買多一粒防爆,但自出左活動團之後,防爆由原本30~40m,2日升到80~100m係極之唔合理, 講緊1個月前防爆都係十幾萬,用左一個月時間先升到三十幾萬,但一活動團就搞到成個市亂曬
希望小雲明白, 冇錯,錢多左大家沖卡成本係會低好多, 沖裝多左錢,但同時會令其他物品都會相應加左價, 2日令到成個市場升值左一倍以上, 真係合理咩,係2日唔係2個月wo? 例如一條key本身商街買20m>現家40m, d新手打完都冇錢買鎖匙開箱la。
b.外掛問題,同上la,有個post有人提供左截圖,有d人可能係15開黎打個團既,所以到最後又係外掛得益最大>玩家心淡

建議快d cut番活動團既錢>cut錢唔=cut團,因為森ser承受唔到咁樣既物價住,希望可以作一個獨立處理,令到物價回復番平均水平

3. 活動唔夠新鮮度
我建議你地可以出多d唔同既活動,唔係剩係出個新團/消費活動, 而係出d例如gm陪打/怪物襲村呢類活動, 我諗好多玩家覺得悶,都係因為遊戲模式冇新意, 來來去去都係課金活動/出個新團算, 好多玩家都覺得其實營運好冇誠意,好似根本出d活動黎坑玩家錢,然後唔捉外掛又整亂物價。
a.建議可以出番gm陪打團/怪物襲村呢類活動,咁大家玩起上黎都覺得有趣,現家來來去去都係等雙經日先會打怪升level,一係打團刷錢,模式苦悶。
b.除左消費活動同新團,亦建議可以多d 派下福利, 例如上次情人節活動咁, 森ser好多人都不滿, 點解港服好似永遠都係要比最多既錢,但得到既回報係最小? 例如婚卡咁, 冇錯係會亂物價, 但我諗如果有婚卡既再單獨賠償,都好過要一個冇用既稱號, 要玩家回復對營運既信心, 都要間唔中比下福利d玩家先得ma, 免費都有好野,咁人人先玩得開心。
b1)Server問題
我相信server死係唔關你地事, 但出現問題都補償下玩家ar, 例如打死地咁,有唔小人食左經水/女神先黎彈game, 又或者開左個固泡又突然斷線,其實雖然你地都唔想個server有問題,但可唔可以處理手法係大家派番小小野,等玩家都明白營運其實係有care玩家呢?

中級會員

沙發
來不及了
都已經漲了
小資玩家課金得到的點品
如果在活動前 就賣掉
活動一出 東西都漲價 心理不好受
唉.....
玩這個遊戲 最好還是把防爆當貨幣
只要有錢 就馬上收防爆
這樣比較不吃虧
回復 支持 反對

新手上路

板凳
你戇鳩小陣啦 森SER D人套裝同D抗飾咁既樣 點樣自動升AW
定係你連AW場都未入到 唔知D怪傷害有幾高
如果你話天SER自動升AW 我信你既
成日就係因為你呢種人係到妖言惑眾 咪搞到冇人想玩囉
你呢種人就係跟唔上個市道同進度係到賴GC
D防咁易比你搵到 GC唔洗營運啦
回復 支持 1 反對 0

註冊會員

地板
追擊 發表於 2020-3-27 06:24
你戇鳩小陣啦 森SER D人套裝同D抗飾咁既樣 點樣自動升AW
如果你話 ...

你就咪on9 la,6.2飛船場88lv都夠力開外掛自動打怪啦.。
回復 支持 反對

註冊會員

追擊 發表於 2020-3-27 06:24
如果你話 ...

仲有你條廢物講到用外掛都可以理直氣壯,擺到明你自己開外掛啦。
回復 支持 反對

新手上路

ilovehongkong 發表於 2020-3-27 08:45
你就咪on9 la,6.2飛船場88lv都夠力開外掛自動打怪啦.。

88lv裝你除左一隻一隻打你可以點
照你咁講條友一定打足24個鍾 咁撚小經 你一定影到啦
係既就拍片放上黎 係到廢話有咩用??
你邊到見到我話用外掛係正確?
我係講緊咁既垃圾裝去AW場自動打怪 一下爆你訓鳩低左啦傻系
你一定係個D唔識升AW坐係到掛機又怨天怨地個D傻仔
回復 支持 反對

中級會員

1.2 覺得GC冇能力/太多權限做野,你見小雲開口閉口都話要問開發就知咩料,睇呢加既流程似係: 玩家上報,GC做轉手人上報比開發一個個查,對新款外掛可能仲要慢慢研究點落trap先封,一來一回已經有排.
團問題要先解決外掛,短時間無可能做到,而且外掛不斷開新AC同封舊AC有咩作用? 至於你話15開,講真15開除左外掛仲有好多方法,VM/轉USER已經好易,而且基本每個團都有BUG/卡位搵5搵到靠自己啦,呢D真係做到15開又5帶寵同去完場既.
3.活動新鮮度真係無解,明明以前都有gm陪打團/怪物襲村呢類活動,呢加就少到呢....一陣又比人親話影響物價
至於雙經/打團你當係BOUNS算啦,以前連雙經都冇,得間中死地加開,其實每個online都係嫁啦,D人升到高LV玩法就少左,變相係悶
玩左咁多年都冇見GC派過D咩福利,外國SER本來就同HK生態吾同,而且似乎權限高好多,婚卡呢D稀有野根本派又親吾派又親,反正都比人親又點解要理你..有時冇必要為親而親,不如諗方法搞掂外掛先啦.
回復 支持 反對

高級會員

而家天S一防爆=280M 物價升係必然既事 玩得NOS就預左
要cut錢cut你森S就好 咪搞天S
回復 支持 反對

註冊會員

ilovehongkong 發表於 2020-3-27 08:45

唔好咁啦  你你咁講你連隻外掛係咩都未知= =
仲有想講6.2一隻一隻打咁撚慢  點升? 定你自己連隻遊戲都未知點打就話人地外掛升AW?
死一次扣經你估好易升?  
回復 支持 反對

註冊會員

針對森SER cut錢 就得啦  唔好累埋其他SER
回復 支持 反對