討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1964|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[玩家投稿] [小雲請入]-登入獎賞(30日登入獎賞)建議

中級會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

[建議]-登入獎賞及箱子、30日登入獎賞

因應其他遊戲幾乎都有登入獎勵,
由衷的希望官方可以研擬推出,
也能讓一些無課玩家能夠有更多的空間發展。

30日,每日登入皆可領取小獎勵
1-15日(例如:天使翅膀、滿月、綠.紅白.靈、吉溫...一些各項材料...等)
15-29日(可以推出一些:女神、寵物、各類時裝30D
30-31日可以推出大獎抽獎

----

以下圖片參照US服之圖片

NosTale森林之夢SER

新手上路

沙發
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 支持 反對

版主

板凳
唔會考慮.
因為夢之歷險大部份既野都可以交易..
外國服人少,好大原因都係因為登入獎勵~
登入獎勵只會變左係鼓勵玩家多開拎獎勵,並唔會增加到玩家人數.

與其玩家多開帳號拎翅膀滿月,不如玩家多花時間INGAME玩小遊戲/打怪賺錢~

鼓勵玩開帳號玩登入…
不如玩小遊戲,玩打怪啦…
回復 支持 反對

中級會員

地板
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
NosTale森林之夢SER
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2020-3-15 13:31
唔會考慮.

你又要提倡玩家玩小遊戲 打怪
但又咁多外挂 自動打怪 自動玩小遊戲
好難鼓勵到玩家囉~!!
回復 支持 反對

中級會員

唔會考慮.

外國登入抽獎抽到既野都係不可交易
翅膀滿月果啲好似冇得抽
回復 支持 反對

高級會員

官方有做野,只係要時間,但我都唔建議去有簽到,咁樣做物品太易有,反而大家轉晒瘋狂開一堆ac刷咪得,例如有日送滿月,一人送5粒咁,我開20隻ac咪一日100粒
回復 支持 反對

高級會員

唔會考慮.

講笑咩 佢地全部送既野都係唔易得
連送既寵食x10或者係朱古力條x10都係唔易得
既然唔易得 咁就唔會影響到個市場
外國個登入獎勵連永久衫都會送 不過就易唔到既 例如婚紗,南瓜頭個堆垃圾衫

你地唔好成日用官方個思考方法去諗點令多啲人玩
因為係唔work架 你地永遠只會諗到去點賺最多錢

隻game愈來愈少人玩既原因 係要課金先會勁
你睇下 連換個垃圾紋身都要用幾百點抽?仲要未必抽中喎
你比個途徑去比啲少/無課玩家拎下呢啲課金物品 咁咪多啲人玩
好似以前個打團送金/銀福活動 我覺得幾好 送既數量一個起兩個止 又唔會影響市場
有1~2個途徑拎 都好過永遠唔課就永遠都拎唔到 比少少希望人地

我list下我係US服個登入拎過啲咩啦...
寵食, 7日/30日/永久衫, 雷登麥克哼同伴SKIN, 寵物/同伴背包30日, 各種NPC買到既食物, 普通0%商精
login夠30日仲有大獎可以抽 優娜/黑龍翼之類
優娜都話可以收個同盒易 但黑龍翼無呢支歌仔唱 更加唔會影響市場
或者你再絕啲 SET做入同伴盒都易唔到咪得
其實大部分都唔係啲咩值錢野 你中意既咪調低個中獎機率 但都好過乜都無咁

同埋我想問 港服幾時先出精靈珠?即係放隻精靈入去交易個粒
回復 支持 反對

註冊會員

建議乜都無用架啦
只要唔關買點事 佢地彩你都有味
隔離服 係唔關我地事
話乜 唔會增加玩家人數 不如話減少人課金金額啦
想增加玩家人數 外掛又唔識捉 自動打怪一堆 你係志在吸金定維持遊戲發展同平衡?
官方做野 有錢收=有行動 免費活動 一定不了
回復 支持 反對