討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1759|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

[討論] 襯而家未有人可以完到任,改返做婚卡罷啦

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

小雲,個活動任其中一 part 要告白 10 次先可以繼續,而家限咗每日只可以告白三次,所以根本冇可能有人已經完咗任,拎到份獎品。
而家係最後機會,可以改返做原本嘅婚卡嚟平息呢件事。

其實有咩問題?
開發自己SET張婚卡要係「鎖上的寶箱」極低機率獲得~
依家又係情人節活動到送…
我真係理解唔到係咩玩法~

如果大家覺得可以廢左張「婚嫁御用變身卡」係無問題既,
我叫返開發改做「婚嫁御用變身卡」又如何?
不過小雲今次係唔會因為開發送婚卡,而好似上次「變身卡」事件咁退返「防爆」比玩家。

>之前課1800換羊駝係換心醱?
咁…如果依家免費入手「婚嫁御用變身卡」,不是更心醱?
個活動都幾麻煩,想送返D有價值既野,而且咁係為左「森林之夢」伺服器既玩家,佢地錯過週年消費活動
依家比返個方法佢地入手。

其實你最根本嘅論點,就係驚本身手持「極稀有」婚卡嘅人嘅不滿。
我諗你都明,根本冇可能做到 100% 人都開心,唯有做到 0% 人唔開心。
做乜都瞻前顧後,唔貪人哋拍手叫好,只要冇人不滿投訴。

咁樣好咩?
或者咁樣起碼本應對你嚟講幾好。
係本應。

如果一開始就送婚卡,免費拎稀有婚卡嘅人根本唔會上嚟多謝你。至少,因為大家都明係原廠送,而唔係你送,點會有人多謝你?
而花錢抽婚卡、或者準備拎去炒賣嘅人,一定會上嚟插爆你,話你做乜將佢咗件貴重嘅珍藏品,變做量產廢物。(但事實上係原廠咁搞,唔關你事)
起碼你都見一話送羊駝,有羊駝嘅人即刻上嚟插你。

但問題而家,絕大多數對你嘅不滿聲音,就正正係你抽起婚卡呢個做法。
你本身想神不知鬼不覺地完咗個活動,冇人投訴,而家反而變咗全城憤怒。
咁樣好咩?

回歸返你最開初嘅核心問題:
如果大家覺得可以廢左張「婚嫁御用變身卡」係無問題既,
我叫返開發改做「婚嫁御用變身卡」又如何?
不過小雲今次係唔會因為開發送婚卡,而好似上次「變身卡」事件咁退返「防爆」比玩家。

我諗你都明,顯然大家都覺得可以廢咗張婚卡,你自己都有眼睇。
當然個「大家」唔係 100% 人,有冇 99% 就真係要一人一票先知。
「送婚卡本身就係原廠搞嘅,真係唔關我事。」
叫做理由又好,當做藉口又好,點解唔可以堂堂正正咁同嗰少數「反對廢婚卡」嘅人咁樣講呢?

羊駝變垃圾稱號,而家根本個個都知呢件事,即使唔知送婚卡嘅人,見冇咗羊駝都已經不滿。
你想冇人唔開心,但事實上根本個個都唔開心。
咁樣好咩?

襯而家未有人完到任,改返做送婚卡罷啦。
你到底想大家有一個普天同慶嘅情人節,定一個全城焫㷫嘅情人節?
小雲,最後機會,你考慮下啦。

版主

沙發
開發唔會再改個活動,已成定局。

之後要點做,都係之後既事,都唔會再同個活動有關連。
回復 支持 反對

中級會員

板凳
haha你班柒頭  早就講撚咗叫你班人DEL GAME  笑撚死
屌住玩啦契弟
回復 支持 反對

新手上路

地板
今次真係做得幾好

為左少部份人利益  犧牲一群玩家
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2020-2-14 12:51

之後要點做,都係之後既事,都唔會再同個活動有關連。 ...

小雲可唔可以下個箱唔出滿月/鯖魚 岩岩抽左6個箱中4次滿月咩玩法==
回復 支持 反對

中級會員

myself 發表於 2020-2-14 13:05
小雲可唔可以下個箱唔出滿月/鯖魚 岩岩抽左6個箱中4次滿月咩玩法==

D人投訴話滿月鯖魚封咗BUG之後唔夠用喎   
反而雙經精醒低S依家一定要用點買先得既野就真係要放返落去啦   唔想用點數貴買依D野囉
同埋之前880點消費嗰堆野咁無用  依家又降返個消費點數係點?  係咪睇唔起我地俾唔起課金?
麻煩小雲以後將D消費活動既消費點數提升返上去880 唔係既話我覺得對前用880點玩一次既玩家好唔公平
回復 支持 反對

中級會員

SeaTheStar 發表於 2020-2-14 13:09
D人投訴話滿月鯖魚封咗BUG之後唔夠用喎   
反而雙經精醒低S依家一定要用點買先得既野就真係要放返落去啦  ...

咁咪姐係完全要課金先可以挽,我以前打天毛都可以賺到下沖卡錢
依家咩都做唔到日日上去掛機吹水--
回復 支持 反對

中級會員

myself 發表於 2020-2-14 13:16
咁咪姐係完全要課金先可以挽,我以前打天毛都可以賺到下沖卡錢
依家咩都做唔到日日上去掛機吹水-- ...

無消費力既玩家要黎做乜?  無錢唔好玩

GC真係需要好好諗下依個  無俾錢玩既人霸佔咗太多資源
將每個月消費點數不足既玩家封AC  俾錢先解封  
回復 支持 反對

註冊會員

官方小雲 發表於 2020-2-14 12:51

之後要點做,都係之後既事,都唔會再同個活動有關連。 ...

咁希望小雲唔好再搞啲活動啦...
之前開心送弱化羊駝做週年紀念,專登變咗做課金獎勵...
今次開心送婚卡做情人節慶祝,又突登抽起為免課金人士反感...
要課金好多位都好可以課,點解連大時大節啲活動都要下下趕盡殺絕呢...
回復 支持 反對

中級會員

召喚師 發表於 2020-2-14 14:15
咁希望小雲唔好再搞啲活動啦...
之前開心送弱化羊駝做週年紀念,專登變咗做課金獎勵...
今次開心送婚卡做 ...

有錢唔賺咁ON9?   
回復 支持 反對