討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 5899|回復: 41
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 小雲姐姐呀><明白外掛,bug賺錢要封, 但有d建議

新手上路

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

但係咁呀, 呢家唔知咩原因啦. 天s既半月,鯖魚,滿月 全部迷你屋料都缺. 周圍貴收都未必有.
  有冇考慮過迷你屋(bug?)會影響好多野.
情況1: 少課/無課玩家靠p石搵錢, 買唔到半月打, 市場少吉石, 衝裝既人冇得用; 而靠p石賺防爆的亦賺唔到.
情況2: 買唔到鯖魚合唔到強水, 打即有非水都冇用
  仲有好多情況會出現
建議: 好似掛精咁合法化迷你屋bug呢回事. Thx小雲~

新手上路

沙發
aw掛對遊戲生態有不良影響就應該封喇. 不過有d影響比較大既問題希望可以酌情處理.
回復 支持 反對

新手上路

板凳
鯖魚 4LV有幾難打..
要再花多D時間抽姐

你地呢班正係識爆強回既廢物
自己打魚既決心都冇
好意思叫人開放番BUG?
回復 支持 反對

新手上路

地板
森林發言人 發表於 2020-2-13 18:51
鯖魚 4LV有幾難打..
要再花多D時間抽姐

除PVP之外打aw打新團唔洗用強回? 你意思係升aw既都係廢物? 個獎池乜都有我抽幾耐先抽到想要既野? 打p石既仲要得閒1個1個半月慢慢打? 唔明爭取翻個遊戲一開始就公認可以接受+存在既bug 有乜好反.
  好聲好氣講唔得 係要廢物咁形容其他人?
回復 支持 反對

中級會員

一個GAME加咁多垃圾去抽再課黎都無用 自己都無心搞
88點幾十$ 抽最廢嫁野得22粒滿月真係笑死
回復 支持 反對

中級會員

其實無心搞不如汁左個GAME好過 自己咩都決定唔到 打團D希有箱都可以成日變 打一個鍾個個人都無傳 你講話機率問題我理解 但係會唔會全SER百幾人打緊 都無多過5粒傳箱
提供番比你又一直係到問原廠 咩都決定唔到 比咁多錢去挽托柒  自己又話森林SER係新SER 咁CUT 天空之夢一個SERVER有咩意思
回復 支持 反對

新手上路

myself 發表於 2020-2-13 19:44
一個GAME加咁多垃圾去抽再課黎都無用 自己都無心搞
88點幾十$ 抽最廢嫁野得22粒滿月真係笑死 ...

認同... 同埋我既睇法係平有平玩 貴有貴玩, 只不過希望唔好扼殺埋少課/無課玩家既一點生存空間~
回復 支持 反對

新手上路

s20101097 發表於 2020-2-13 18:56
除PVP之外打aw打新團唔洗用強回? 你意思係升aw既都係廢物? 個獎池乜都有我抽幾耐先抽到想要既野? 打p ...

咁係一開始就太易拎姐

個遊戲本身設計就係一個個打既

唔係用黎比你玩BUG架wo

你地呢班人利用完d bug 依+人地要收番就係到嘈

利用bug係要封ac架^^
回復 支持 反對

新手上路

myself 發表於 2020-2-13 19:48
其實無心搞不如汁左個GAME好過 自己咩都決定唔到 打團D希有箱都可以成日變 打一個鍾個個人都無傳 你講話機 ...

概率低同感,我由新5章一出基本上有上線見有新5團就打, 打左咁多年中得1個傳箱. 機率低得離譜 而所謂既白箱值錢野: 91抗之類全部未中過, 當然我自己運氣差. 但個機率肯定係低, 忠告gc唔好為左賺錢最大利益而無視玩家們既努力, 付出. 我都放棄過好多次, 最後都玩翻, 呢個係我童年回憶黎 小4玩到呢家大學. 所以想GC對我地玩家 公道d
回復 支持 反對

註冊會員

班滿月,鯖魚,半月商明顯就bug+外掛自動打
有乜理由唔封? bug對自己有利就叫人唔好封 自私精
情況1:冇料打P石,咁我咪自己打料轉賣,或用黎打P石囉,原料貴D,反而吸引多D無課玩家去打,唔好咩?
係班外掛仔做爛市,越賣越平,而家少供應,你先覺得貴左炸
咁講啦,"小雲,升AW好哂時間呀,用外掛慳D時間,所以比我地用外掛"
你覺得合理?

情況2:非水合唔到強回,咁你用血水,羊串,薯條囉
掛精合理化只係因為港服冇精珠,高lv既人真係好難升精先比你炸
半滿月即又有,雄場又有,唔想貴買咪自己落手打囉,外掛升AW要封,外掛打鯖魚半滿月唔比封,雙標?
回復 支持 反對