討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 2369|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[問題] 小雲幾時回應??@@@@ 重玩後發現裝備有點失去平衡

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

所謂AW裝備 要用傳95武或96防具合繼承盾加強
合成後變成隨機稀有度 花費額外不少金錢去上神話
但由於傳戰武盾或傳戰服盾LV數有限 數值亦當然有所限制

最近我重玩發現 AW裝打八人團可以任抽傳/神話裝而且效果驚人
暫時已知AW裝已有 81攻防 , 5X攻% A攻 5X%爆傷 等等猛效
非常難超越及可以稱霸遊戲

對花費大量時間及金錢由95武或96防具所提升的裝備
效果就變得不是價值 花費金錢如同掉落咸水海
十分不公

會否參照以往重新推出傳戰武或服盾 90LV 讓更多玩家公平從不同渠道提升自我
以往的傳戰90武或服盾效果 至今都非常罕有

希望小雲大能反映 令重玩玩家們 重玩有希望 不用永遠成為低下階層

高級會員

沙發
我覺得係小雲應該搵原廠傾下既係

可唔可以將雪王抽中既盾

>>>>改上90LV為上限<<<<

原因: 80LV既傳戰武/服盾最令頂盡都係AW裝既中上
回復 支持 反對

高級會員

板凳
如果覺得90LV盾同AW太接近, 改低少少到85LV都好, 數值上都會多D
回復 支持 反對

新手上路

地板
以前轉新版本都係咁啦,自己要KEEP住用9596裝依加走尼話唔公平。人地個個每星期都打團抽裝,你就要跟返個進度架啦。仲停留係以前個時代做乜?? 個個都轉裝,得你唔轉然後話唔平衡。
回復 支持 反對

註冊會員

依家個問題唔係轉版 我講緊係由95 96轉上Aw裝
回復 支持 反對

新手上路

你有冇諗過其實比你由9596轉上AW裝已經好好? 話到明改版就緊係送舊迎新,你去同人一齊打AW團抽LOR。 90LV盾果個可以考慮下,但咁樣又要諗稀有度同平衡既問題。所以我建議你依加都係跟返成個風氣打團抽裝算啦
回復 支持 反對

高級會員

@blablabla 謝謝支持. 80LV盾都係遠古時期為8X裝去設定,
其實出90LV盾既做法應該一早就做, 係舊沙裝到9293, 9596果陣就應該要SET到有8X甚至90LV盾, 如果原廠話90LV盾既數值真係會太高失左個平衡, 個人建議上限傳盾SET到上85LV, 用緊909295既玩家都可以換盾, 都叫做刺激唔升LV既玩家升下LV, 再夠力打AW團抽箱, 一舉N得
回復 支持 反對

高級會員

同埋我都認同, 送舊迎新無可避免, 以前水團, 修團, 黑團, GG團, 多多團, 到合7879, 85, 雪王88裝, 舊沙裝, 92 93都係咁, 當遲下AW開放+70, AW2528 4548裝可能都係變左AW最基本要有既裝, 到時新裝可能AW6568? 就變左更OP既裝, D人一樣係舊時期DUM錢DUM時間去整
上一個回應既建議算係一個方法可以幫下90, 9293, 9596既玩家
回復 支持 反對

高級會員

AW 裝有個好大嘅問題。
一直以嚟打雪地抽盾,有粒靚盾,合落件裝度,上埋 +10。然後又抽到粒靚啲嘅盾,刷一刷合落去就搞掂。

但 AW 裝嘅話,打到件效果靚啲嘅裝,一係抌咗件 +10 佢拎件新嘅又上 +10,一係就抌咗新嗰件留返件舊嘅廢效。

成本完全唔係同一個級數。
回復 支持 反對