討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: 月殞
打印 上一主題 下一主題

冇新野?

論壇元老

遊戲指定論壇‧免費廣告

官方小雲 發表於 2021-10-29 12:58
我能力範圍做不到.

咁做到你又做唔做先? BP 咁多偉論, 家族任務又敢唔敢表態?
我地唔想指定要D玩定每日打十幾團,又或者打幾多萬隻怪…
DD野就玩家自己自由選擇啦.
我地定左250萬GAME錢,
玩家自然會自行選擇做D咩去完成。

全部改晒花錢升族經, 我OK啊, 實撐你
你冇能力但9吹我都OK架

回復 支持 反對

版主

sky0909 發表於 2021-10-28 20:29
同埋點解要將玩家係遊戲入面所有既活動,都歸於"想入手GAME錢"為原因呢?
我打即戰有滿月,天毛,名譽,家族經 ...

可以用既任務入面.
得GAME錢係大多數行為都可以獲得.
你打角鬥場任務, 可以同時打到地圖王?
你玩迷你屋, 可以同時打到角鬥場?
你打遠征團, 可以同時打到地圖王?

我意思係指可以用既任務入面, 通用既任務. (可以用既任務 = 能力範圍做到既野)
就好似登入任務咁.
你登入遊戲, 可以同時做緊角鬥場/玩迷你屋/打遠征團…
所以選擇左用共通任務做SETTING.
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2021-10-29 17:20
可以用既任務入面.
得GAME錢係大多數行為都可以獲得.
你打角鬥場任務, 可以同時打到地圖王?

所以我咪話你hea囉
明明隻game係有好多野玩
小遊戲,雪地王,即戰,角鬥,天空塔,日任,地圖王等等等等
你就淨係係度強逼D人去刷團執錢? 刷完仲要冇地方洗到成1億game錢喎

battle pass原意就係整多D特別任務出黎,比人玩+送下獎勵
而唔係日日online就淨係刷團刷團,一係就掛係度2個鐘等運到囉

講分流個陣都講過啦,隻game咁鬼多地圖但又好多都冇人用
battle pass本身就係一個好好既途徑去令玩家周圍走周圍玩,活用下D地圖

唉,我打埋今次留言都廢鳩事再親你哂自己口水
你一個星期之後自己睇下D數據,睇下全ser人平均用game錢量係幾多
一係就自己攬住堆廢效座騎,一隻都唔好送出去
回復 支持 反對

版主

sky0909 發表於 2021-10-29 17:50
所以我咪話你hea囉
明明隻game係有好多野玩
小遊戲,雪地王,即戰,角鬥,天空塔,日任,地圖王等等等等

我想講唔係囉.
原本一開始係定左好多任務, 每個任務完成獲得1-5點.
而唔係完成1個任務獲得20-100點.
我真係覺得無必要指定大家做咁多野.
又要每日打地圖王,每日去雪地殺人, 每日打遠征團, 每日打時空裂縫, 每日釣魚/整野食, 每日打即時戰, 每日殺怪, 每日生產物品, 每日玩小遊戲, 每日強化卡片/強化武器, 每日完成每日任務, 每日打彩虹, 每日打即時戰, 每日打夢古小遊戲, 每日打稀有怪, 每日消耗錢. 每週打混沌, 完成天空塔1-50層.

我真係唔覺得應該要迫大家做咁多野囉.
簡單一個要求, 唔係簡單D咩?

你鐘意我限定大家每日做D乜, 其實下個月可以試下架.
由原本每日登入2小時就可以拎獎勵, 變成每日完成上述既任務先拎獎勵.
回復 支持 反對

高級會員

咪啦 攪咁鬼多野 你估個個好得閒做晒啲任
回復 支持 反對

高級會員

如果想活用全地圖 以前果啲搵gm送鳳梨頭咪活用到 但你話要結合個BP 我自己覺得可以每月每個玩家有唔同任務 一個月內完成就算 如果更有能力去做 咪隨機任務 每個任務有一定人數做 eg遠征團
回復 支持 反對

高級會員

上面送鳳頭活動已知唔會再攪 只係舉例 而我上個cm後面既建議 好處就係 一來唔會係全玩家去晒玩 二來活用地圖
回復 支持 反對

高級會員

補充一應該係話 唔係全玩家玩同一個活動 或者好多玩家玩緊同一地圖先啱
回復 支持 反對

高級會員

但都係希望要加既活動 唔好太過量
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2021-10-29 19:19
我想講唔係囉.
原本一開始係定左好多任務, 每個任務完成獲得1-5點.
而唔係完成1個任務獲得20-100點.

咁你有冇問過玩家想要邊種
去雪地打人 打混沌咪可以改善人流
等d野有人玩
結果你轉曬做洗錢
回復 支持 反對