討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: 月殞
打印 上一主題 下一主題

冇新野?

金牌會員

遊戲指定論壇‧免費廣告

睇得出呢個post上面某幾位師兄都對呢隻game幾有心 不過可惜你地係玩緊港伏
回復 支持 反對

版主

sky0909 發表於 2021-10-28 16:06
https://www.youtube.com/watch?v=EhWbh5ZqUTw
你睇下人地個battle pass堆任務
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷 ...

佢地重有賣VIP TIM.

都係個句啦,
我唔認為有必要指定大家去做D咩
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷你屋小遊戲,打團,釣魚,煮野食,打地圖王.
不如直接SET一樣就係洗GAME錢, 大家想從咩方法去入手GAME錢係大家既自由.

大家鐘意玩即戰又得, 持名譽又得, 玩迷你屋小遊戲又得, 打團又得, 釣魚又得.
我只係知道大部份都有一個共通點, 就係會獲得GAME錢.

即係好似, 佢地有個每星期打地圖王5隻拎20BP.
我地一樣可以加個每日打地圖王5隻拎BP.
然後洗5000萬GAME錢拎200BP 去做返平衡.

玩家洗GAME錢會易左, 但係拎BP少左.
變相要迫往每日去爭王搶王之麻…
每小時出王就係得咁多隻,但係玩家就有N咁多個.
跟往D人又開分身去搶王…
又要去搵王,又要開往分身等王…
一個地圖等唔到,就要開多幾隻人去唔同地圖到等…
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2021-10-28 17:15

都係個句啦,

以前個外傳任咪又係要打地圖王,仲要係指定打神殿門口個隻鬥雞
咪又係個個都過到
一日24小時,半個鐘出一隻都有48隻,35日都有1680隻,點會唔夠分呀?
講緊一個地圖一隻地圖王喎, 你仲要有4個ser喎
你估你隻game好多人玩?
咁即戰,角鬥場呢? 角鬥場本身都冇人玩,整個battle pass比人特登去玩下咪幾好

你呢幾個濕鳩洗錢任務比我既感覺就係好撚hea囉, 同外國服相比
等我仲咁撚期待個battle pass有咩玩

btw 你係咁講獲得game錢取得game錢,
不如你將個任務改成"取得遊戲金幣"啦,真心覺得咁樣會易過洗錢
我有堆game錢,用黎同人買點品唔好?
你不如答我做咩先可以35日洗到1億game錢
回復 支持 反對

中級會員

係Npc使用1億game錢同與玩家交易使用1億game錢真係兩回事黎 依家個重點係玩家無乜機會每天使用250萬於npc…小雲想法好似離左小小地
回復 支持 反對

論壇元老

都係個句啦,
我唔認為有必要指定大家去做D咩
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷你屋小遊戲,打團,釣魚,煮野食,打地圖王.
不如直接SET一樣就係洗GAME錢, 大家想從咩方法去入手GAME錢係大家既自由.

大家鐘意玩即戰又得, 持名譽又得, 玩迷你屋小遊戲又得, 打團又得, 釣魚又得.
我只係知道大部份都有一個共通點, 就係會獲得GAME錢.

又話唔指家大家做d乜, 但又指定大家每日洗250萬game錢去NPC/沖裝, 龍門任你擺?
例如我打團刷250萬, 我大可以拎呢250萬去同其他玩家收防爆, 去商街便利屋買野
而家你指定要買NPC買/沖裝?? 我去NPC買乜? 買雞串??
你都傻傻地
回復 支持 反對

中級會員

都係個句啦,

同埋點解要將玩家係遊戲入面所有既活動,都歸於"想入手GAME錢"為原因呢?
我打即戰有滿月,天毛,名譽,家族經驗拎
打角鬥有經驗值,有金銀幣幣換
打地圖王有稀有裝備/石出
打迷你屋有材料可以合補品
打團更加係咩都有
我做^以上^既行為,並唔係單單只係想拎game錢,
game錢唔係萬能架大佬

你係真係想回收game收想到個腦忽撚左既話
下次拍賣咪用game錢做交易單位囉
洗撚咁搞咩
如果正常衝裝衝卡既消費可以令你回收到足夠既game錢,你都唔洗搞個咁既垃圾活動啦
比返個正常既battle pass黎啦親你
回復 支持 反對

新手上路

小雲唔洗理d老屎忽講野ga!!
新手一定會用到夢錢lo,
我認為bp活動可以造福我地新人ga,,
依班老屎忽,想連新手福利都剝奪埋,
搞到連新人活動都要就晒佢地!!
唔滿意bp活動唔好玩lo!!
我就支持小雲,
咁熱心提供左bp活動比我地新手享用福利
死老屎忽過主啦!!
回復 支持 反對

論壇元老

是摸普地圖 發表於 2021-10-29 10:31
唔該唔好係到攪破壞啦..
你咁鐘意比人管往你每日做乜做物, 你去玩返D大陸GAME啦痴線.

又一雙重標準癲佬例子
唔鍾意俾人管住每日打團打怪, 但又鍾意俾人管住每日花250萬去NPC買野
你唔使玩大陸game都已經痴9左線, 真係慘
回復 支持 反對

論壇元老

講開又係, 官方小雲既然你果套思維邏輯咁岩咁正確
不如你叫開發改埋個家族經驗果套玩法佢
改做家族每日花1億升經驗值罷啦, 唔好雙重標準搬龍門啊
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2021-10-29 12:47
講開又係, 官方小雲既然你果套思維邏輯咁岩咁正確
不如你叫開發改埋個家族經驗果套玩法佢
改做家族每日花1 ...