討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: 月殞
打印 上一主題 下一主題

冇新野?

中級會員

遊戲指定論壇‧免費廣告

官方小雲 發表於 2021-10-27 01:05
其實如果大家都要用GAME錢,
新手玩家打到GAME錢, 應該可以換到更多商城物品。
因為GAME錢需求大左 = GAME ...

你有冇諗過,個battle pass咁離地咁on9,唔會有人/有地方可以洗足1億game錢去完成個任務呢?
如果你開個NPC商店,賣防爆250萬一個
咁就ok啦,又完到任,又買到D有價值既野
回復 支持 反對

版主

sky0909 發表於 2021-10-27 02:02
同埋我地依家到底係冒險家定係做商人?
D任務一D冒險元素都冇,淨係一味叫我地洗錢?
整返幾個打團任/殺怪任 ...

我地唔想指定要D玩定每日打十幾團,又或者打幾多萬隻怪…
DD野就玩家自己自由選擇啦.
我地定左250萬GAME錢,
玩家自然會自行選擇做D咩去完成。
回復 支持 反對

版主

sky0909 發表於 2021-10-27 02:00
正如我所講,賺250萬同洗250萬完全係兩樣野黎
衝一次+15卡,都只係用100萬一次
衝一次+7上+8裝,都只係用40 ...

我唔係叫玩家唔好拎呀.
而係當有一樣野有需求, 就會需要有供應~
你可以選擇做需求個面, 又或者做供應個面。

如果你覺得自己無能力去完成,
點解你唔諗下,你可以去賺GAME錢,去同人換點品,
我相信依段時間會有好多人想要GAME錢,而用點品去換GAME錢。

玩家係玩緊ONLINE GAME, 而唔係玩緊一個人的遊戲。
當然係要有互動, 冒險同經濟係式式相關。
而唔係整樣野出黎,送完比玩家就完事。

同埋我地又無迫玩家係邊到用GAME錢,
玩家用左既GAME錢, 都係用返係自己身上…
如果玩家諗唔到GAME錢用係邊…咁即係無地方洗GAME錢,
即係應該建議開發增加玩家用GAME錢既遊戲內容。
回復 支持 反對

論壇元老

我唔係叫玩家唔好拎呀.
你可以選擇做需求個面, 又或者做供應個面。

乜都要稀有化商品化, 連垃圾都要搞供求生態, 你真係弱弱地智
玩家玩game, 你地gc就特登改game玩9 d玩家
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2021-10-27 09:44
我唔係叫玩家唔好拎呀.
你可以選擇做需求個面, 又或者做供應個面 ...

我依家唔同你講廢話講理論
我淨係叫你教我點係35日內洗1億game錢/每日洗夠250萬,而係有價值,唔係買垃圾
你答唔答到我?
自己都做唔到就唔好淨係紙上談兵
係呀,我真係諗唔到game錢可以用係邊,買999個寵守都洗唔夠250萬
你諗唔到,我諗唔到,咁咪代表你個battle pass任務好有問題囉

btw game錢一向都有人需要,唔係因為你個垃圾座騎而搞到有人未見過大蛇痾尿咁特登一日洗250萬囉
即係個座騎唔會令game錢需求上升, ok?
你個前設首先已經有問題啦大經濟學家+F仲點回收game錢呀?
回復 支持 反對

論壇元老

sky0909 發表於 2021-10-27 12:42
我依家唔同你講廢話講理論
我淨係叫你教我點係35日內洗1億game錢/每日洗夠250萬,而係有價值,唔係買垃圾
...

算罷啦, 官方小雲個腦入左水架喇, 思維根本同我地呢d凡人唔啦更
講真, 除非你係d收集控既姐, 隻垃圾袋鼠騎你當唔存在咪算, 送俾你都係無聊拎黎睇下既姐, 咪由得官方小雲係度發佢既春秋白日夢囉
不過如果你真係收集控既話, 就真係恭喜你喇
回復 支持 反對

中級會員

小雲又當左大家唔洗返工 得閒到可以日日打團刷錢
回復 支持 反對

中級會員

634 發表於 2021-10-27 12:55
算罷啦, 官方小雲個腦入左水架喇, 思維根本同我地呢d凡人唔啦更
講真, 除非你係d收集控既姐, 隻垃圾袋鼠騎 ...

係...我真係收集控
上次個2隻羊駝騎我又有,2隻生日苔蘚果凍我又有...
回復 支持 反對

論壇元老

sky0909 發表於 2021-10-27 13:08
係...我真係收集控
上次個2隻羊駝騎我又有,2隻生日苔蘚果凍我又有...

咁你咪等人放囉, 我諗總有一兩個新手沖卡沖裝, 沖到夠數既
有時撞正d新手又唔識野, 可能會平平地放俾你既
冇緣既話, 做得收集控少d財力真係唔得

到頭來呢隻垃圾game搞個咁既垃圾週年活動, 都淨係得果幾個病態收集控, 同唔知乜頭乜路既新手有份參與
但又講到自己幾L偉大, 乜促進互動做福市場, 成個經濟戰略家咁
gc認真優秀
回復 支持 反對

論壇元老

calvin320 發表於 2021-10-27 15:39
老實講 我自己10月8號 開始玩 睇到呢個活動 只可以講完全無為新手諗過

唔通我想要一隻週年座騎 要用 220( ...

官方小雲個邏輯係:
你拎果50粒防爆, 賣俾其他玩家換1億, 之後搵NPC買寵守/沖卡/沖裝用晒果1億佢, 而你本身搵NPC/沖野用果1億係你本身既日常開支黎, 本身就要洗既
而家係係你日常開支1億之後, 免費送你一隻週年座騎, 皇恩浩蕩, 快謝主隆恩
回復 支持 反對