討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 4951|回復: 75
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] [廢老吹水長文] 點箱/消費活動品 討論

高級會員

#

遊戲指定論壇‧免費廣告

唔知有無人課主會send信比GC建議同投訴下  

=====前言====

點箱而家每年慢慢加價到一張880都唔買唔起10個箱抽  (我X佢 轉點系統又有排講)

對於個點箱或消費活動送既野 我不時都做CD-rom 真係到忍唔住先講兩句

老老豆豆 現金$4.5 = 1點黎講  一個箱95點 差唔多21蚊

廿蚊抽到一粒價錢 七萬game錢既野 我好客氣講係唔接受既

07年玩到依家仲係度支持夢之歷險就係唔想佢執先比下錢買難受 (利申:今期箱 差唔多抽半set精華)

好幾年前官方都仲睇下我地想消費活動有咩加入去 (2020年或之前?) 都盡量可能取捨更新

當然十個有九都搞事 e.g.精靈王精華999

=============

=====正題=====

究竟多謝惠顧(14%安慰獎) 感謝網友提供呢個最合適既詞 可以有啲咩野可以放

例子:

1.塔羅卡活動寶箱 (唔係一副 ) --係抽一張既版本

2.守護天使之祝福  --我知仲有唔少既課主仲有好多set 但近年取消左放入去之後都係流失緊

3.防爆護符一粒     --而家防爆三粒既出貨率係比以以以前低左好多 ,目前拍賣有唔少人係直接買,而唔再係抽箱取得而來

4.低等卡片防爆護符  -- 跟守護天使之祝福同樣理由

5.鯖魚33粒            -- 經水強回都仲係有市場

6.弱化的佩拉諾詛咒護符   --出左極短時間係咪廢案左 安慰黎講只係得1次都好安慰
7.弱化的大覺福的覺醒    --有弱化詛咒點解無弱化金幅

8.古代英雄小寶石隨機盒子 -雖然取得途方便 但強化成功機率=多石=同冇一樣  可以增加卡盒流動

9.賽隆擦子膠 --我覺得佢係唔值4%中既4%

講完點箱   消費活動又睇下有無有討論

最後--我們並不鼓勵玩家過度消耗,玩家應該因應自己的財政能力,適當地參加活動

版主

634 發表於 2024-8-8 19:05
好奇你點分析到唔多人要?
我諗拳職隻"蒸汽龐克機械手套"既然係新野 出下都OK既
另外見有d新野 一隻暗屬性 ...

OK, 已閱.
回復 支持 反對

論壇元老

官方小雲 發表於 2024-8-8 10:09
我見其他職既蒸氣武, 好似唔多人要.

好奇你點分析到唔多人要?
我諗拳職隻"蒸汽龐克機械手套"既然係新野 出下都OK既
另外見有d新野 一隻暗屬性既月光精靈 仲有幾個稱號唔知乜東東黎
https://nosapki.com/hk

個幾個稱號/精靈, 到目前都未有通知. 我未確認到.  發表於 2024-8-20 18:32
回復 支持 反對

版主

z65378220 發表於 2024-8-8 03:15
個個職都有 得拳無 其實唔想比人挽拳可以回收哂啲拳ac佢 同埋我地呢班唔挽拳既人都唔想抽到拳裝同拳時裝 ...

我見其他職既蒸氣武, 好似唔多人要.
回復 支持 反對

中級會員

官方小雲 發表於 2024-7-31 17:49
無計劃出, 有必要?

個個職都有 得拳無 其實唔想比人挽拳可以回收哂啲拳ac佢 同埋我地呢班唔挽拳既人都唔想抽到拳裝同拳時裝武器 你講到咁無必要出既話⋯ 回溯番3職算啦不如
回復 支持 反對

金牌會員

官方小雲 發表於 2024-7-31 17:49
無計劃出, 有必要?

有咁拳職未無得國王套加蒸氣武疊傷lo
回復 支持 反對

版主

Tiger1 發表於 2024-7-31 13:12
話時話蒸氣武有無機會復刻下因為好似加左蒸氣拳仲未見有箱抽

無計劃出, 有必要?
回復 支持 反對

金牌會員

官方小雲 發表於 2024-7-31 10:35
其實我並唔想商城有太多頁面, 一直都想刪減D舊時裝...你重叫我加= =

話時話蒸氣武有無機會復刻下因為好似加左蒸氣拳仲未見有箱抽
回復 支持 反對

版主

hei神 發表於 2024-7-30 19:39
絕版還絕版 真係舊時代既時裝 開放比人直接買係好事黎
收埋唔出  果啲人都退埋夢
因為有個道具係可以將 ...

其實我並唔想商城有太多頁面, 一直都想刪減D舊時裝...你重叫我加= =
回復 支持 反對

高級會員

官方小雲 發表於 2024-7-30 12:11
其實好平常.

正如前面有人講>

絕版還絕版 真係舊時代既時裝 開放比人直接買係好事黎
收埋唔出  果啲人都退埋夢
因為有個道具係可以將能力轉去其他時裝  大大減少時裝復製人 (例子冰巫眾)

回復 支持 反對

註冊會員

官方小雲 發表於 2024-7-30 19:01
點改都會有人滿意, 有人唔滿意.
我唔會刻意去增加/減少物品去討好課長/無課/老闆既人, 避免牽一髮而動全 ...

你講到遊戲既持續發展,咁我想問你,我課左個保底,跟啦無大獎,點解覺得我會打後課多個保底落去??
都係個樣野,港伏特別版
回復 支持 反對