青怡攻略:討論版

標題: 小雲 有關滿月問題 [打印本頁]

作者: 美人魚巡遊    時間: 2024-1-31 11:11
標題: 小雲 有關滿月問題
請問會唔會考慮放入商城售賣俾玩家?
而家市面供應又唔太夠 玩家又有需求
作者: Tiger1    時間: 2024-1-31 11:26
唔會除非佢好似國際服整滿月的水晶隨機箱販賣
作者: 茶扉焉語    時間: 2024-1-31 11:37
就算點箱有出
個價錢都係繼續不斷升
要睇下遊戲內會唔會增加其他入手方法
作者: 官方小雲    時間: 2024-1-31 15:08
唔會考慮.
如果樣樣物品都可以自給自足/商城直接賣…玩家就唔會有動力…
作者: 634    時間: 2024-1-31 16:37
其實滿月咁貴 開一堆人仔打即戰 可能可以殺出一條財路
作者: 美人魚巡遊    時間: 2024-1-31 17:23
官方小雲 發表於 2024-1-31 15:08
唔會考慮.
如果樣樣物品都可以自給自足/商城直接賣…玩家就唔會有動力…

點箱抽個滿月數量又甘小既情況之下 小遊戲打既滿月又改咗不可以交易 可唔可以考慮增加數量方法或者機率?
市場上滿月又一直價錢上升 又唔夠供應玩家衝卡

作者: tintinsiu    時間: 2024-1-31 19:53
好似天毛咁, 打怪就會出
作者: Teddyyy978    時間: 2024-2-8 03:30
目前已經見到個問題
滿月貴>部份人索性唔衝卡 唔強化
可以見到點數物品在市場無法消化數量
出完新箱之後 今日見到係999粒45防爆
小遊戲未改前係999粒5防爆
問題只會愈黎愈嚴重
作者: PCL    時間: 2024-2-8 09:57
Teddyyy978 發表於 2024-2-8 03:30
目前已經見到個問題

帶風向?部分人即係幾多人?只係你周遭嘅人?
全頻依然有人收龍S天毛滿月,佢地唔係衝卡係乜?
5防爆只係因為以前外掛橫行先咁平啫。
而家又+20又act9,個個霎時堆埋一齊沖卡,搞到供不應求,物價拉高唔係好正常咩?
到時要沖嘅都沖晒咯,需求下降,滿月價格就自然會下滑㗎啦。
市場自然波動,冇能力同人45防爆搶,就自己勤啲打即戰,一係就等個市降溫先。
自己缺乜就要人派乜,你估你係皇太子咩。
作者: 官方小雲    時間: 2024-2-8 10:24
Teddyyy978 發表於 2024-2-8 03:30
目前已經見到個問題

唔係架, 以前小遊戲可以刷滿月既時候,
D人係咁投訴改版滿月個價都唔升,
又話無人玩啦, D價係咁跌.

依家個價正常跟返改版升值, 又唔滿意.
作者: sky0909    時間: 2024-2-8 10:48
官方小雲 發表於 2024-2-8 10:24
唔係架, 以前小遊戲可以刷滿月既時候,
D人係咁投訴改版滿月個價都唔升,
又話無人玩啦, D價係咁跌.

取返個平衡點得唔得, 一係太平, 一係太貴
作者: tintinsiu    時間: 2024-2-8 11:36
我覺得呢度個思考點應該係有冇壟斷問題, 兒家打BOSS/小遊戲/即戰都拎到滿月, 唔似以前外掛壟斷

自由市場有人買有人賣, 其實冇咩問題, 兒家滿月升緊價, 就算唔自用, 屯滿月等升價都係好正常,
我就30左右屯左唔少滿月了, 等50左右先放部份
作者: 634    時間: 2024-2-8 13:00
tintinsiu 發表於 2024-2-8 11:36
我覺得呢度個思考點應該係有冇壟斷問題, 兒家打BOSS/小遊戲/即戰都拎到滿月, 唔似以前外掛壟斷

自由市場有 ...

問題係有部分人慾求大但又資本少
經唔起市場變化而鬱鬱不歡
作者: 官方小雲    時間: 2024-2-8 13:13
sky0909 發表於 2024-2-8 10:48
取返個平衡點得唔得, 一係太平, 一係太貴

我暫時睇唔到有需要壓低物價, 建議玩家可以等物價回落時再入手。
不過到物價跌個時,你又未必敢入手。
作者: Waterfish    時間: 2024-2-8 13:14
滿月水晶 可以用生產道具制作。
作者: Teddyyy978    時間: 2024-2-8 15:03
PCL 發表於 2024-2-8 09:57
帶風向?部分人即係幾多人?只係你周遭嘅人?
全頻依然有人收龍S天毛滿月,佢地唔係衝卡係乜?
5防爆只係 ...

你梗係唔想滿月跌la 唔知你遠端釣魚咩
去到100防999粒你都會話合理
作者: PCL    時間: 2024-2-8 16:29
Teddyyy978 發表於 2024-2-8 15:03
你梗係唔想滿月跌la 唔知你遠端釣魚咩
去到100防999粒你都會話合理

咁都畀你發現咗添。
我已經釣咗六百幾set滿月,釣到唔想釣,但個遠端外掛停唔到。
作者: 夢之小朋友    時間: 2024-2-12 01:59
滿月貴左 玩家多左個途徑賺大錢 我覺得無咩唔好
你覺得唔好 係因為你站係需要收滿月既立場 我站係賣滿月既立場 覺得個價格升多D愈好

歡迎光臨 青怡攻略:討論版 (https://bbs.yeeapps.com/) Powered by Discuz! X3.2