青怡攻略:討論版

標題: 冇新野? [打印本頁]

作者: 月殞    時間: 2021-10-20 10:26
標題: 冇新野?
比張圖睇下都好
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-20 12:28
好啦,
比張1圖你睇下啦.

作者: 官方小雲    時間: 2021-10-20 16:13
比多張你睇.

作者: 月殞    時間: 2021-10-20 18:09
官方小雲 發表於 2021-10-20 16:13
比多張你睇.

週年騎有冇得送先
作者: 綠豆沙    時間: 2021-10-20 21:31
比多張你睇.

醜樣到
作者: 634    時間: 2021-10-21 09:23
比多張你睇.

咁人地免費送果隻袋鼠騎呢?
唔俾我發帖講, 即係免費益街坊又變 424 課金品啦吓哇?
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-21 09:52
634 發表於 2021-10-21 09:23
唔俾我發帖講, 即係免費益街坊又變 424 課金品啦吓哇?  ...

咩野唔比發貼講0.0
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-21 11:30
634 發表於 2021-10-21 09:23
唔俾我發帖講, 即係免費益街坊又變 424 課金品啦吓哇?  ...

同埋人地免費咩@.@...
我個日登入去試, 見到係每日拎一個箱,
抽D 回1500MP水, 跟往好似有機會抽個隻野?
暫試都未中過

詳細我唔清楚…定係有其他活動送?

作者: 634    時間: 2021-10-21 13:10
我見一直審批中咋
https://bbs.yeeapps.com/forum.php?mod=viewthread&tid=36608
作者: 月殞    時間: 2021-10-21 13:13
官方小雲 發表於 2021-10-21 11:30
同埋人地免費咩@.@...
我個日登入去試, 見到係每日拎一個箱,
抽D 回1500MP水, 跟往好似有機會抽個隻野?

好似就算唔中
連續登入30日 好似會保底 數值差d個隻騎
作者: 634    時間: 2021-10-21 13:14
https://store.steampowered.com/n ... 3006707568693824983

睇黎係中左唔知邊隻關鍵字block左我, sad

作者: 月殞    時間: 2021-10-21 13:16
月殞 發表於 2021-10-21 13:13
好似就算唔中
連續登入30日 好似會保底 數值差d個隻騎

you’ll get the exclusive mount together with the 30th box guaranteed.

作者: 634    時間: 2021-10-21 14:39
月殞 發表於 2021-10-21 13:16
you’ll get the exclusive mount together with the 30th box guaranteed.

乜登入30日保底垃圾袋鼠騎係你譯出黎既? 點解同原文差咁遠
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-21 14:45
634 發表於 2021-10-21 14:39

意思唔係一樣咩0.0...

英文版登入30日拎小袋鼠
另外一隻係課金抽.

作者: 634    時間: 2021-10-21 15:15
官方小雲 發表於 2021-10-21 14:45

Here’s your chance to pick up a bouncy 14th Anniversary Kangaroo
! Simply collect it for free from the NosMall from Monday 18th onwards.

Google Translate: 這是您撿到一隻充滿活力的 14 週年紀念袋鼠的機會! 只需從 18 日星期一開始從 NosMall 免費領取即可。
作者: 634    時間: 2021-10-21 15:17
官方小雲 發表於 2021-10-21 14:45

https://store.steampowered.com/n ... 3006707568693824983

Here’s your chance to pick up a bouncy 14th Anniversary Kangaroo! Simply collect it for free from the NosMall from Monday 18th onwards. If you prefer a mount that packs a punch, then pick up a Boxer Kangaroo Random Box which may contain a 14th Anniversary Boxer Kangaroo. If you don’t manage to find this antipodean pugilist after purchasing 30 boxes, you’ll get the exclusive mount together with the 30th box guaranteed.

這是您撿到一隻充滿活力的 14 週年紀念袋鼠的機會! 只需從 18 日星期一開始從 NosMall 免費領取即可。 如果您更喜歡具有衝擊力的坐騎,則可以選擇 Boxer Kangaroo 隨機盒,其中可能包含 14 週年 Boxer Kangaroo。 如果您在購買 30 盒後仍未找到這位對立拳手,您將獲得獨家坐騎以及第 30 盒保證。

Google Translate 都譯唔到個登入 30 日喎
人哋係話, 垃圾版喺商城免費拎, 課金版係30個箱都抽唔中嘅話保底送喎
哪裏來登入獎勵?

作者: 官方小雲    時間: 2021-10-21 16:00
634 發表於 2021-10-21 15:17
https://store.steampowered.com/news/app/550470/view/3006707568693824983

原來係咁…
我靜係睇到樓上個句…
以為登入30日拎30個箱,可以保證獲得低階坐騎…

原來係登入有機會抽到兔費版
抽30個課金箱都抽唔中嘅話保底送…
作者: 月殞    時間: 2021-10-21 18:01
634 發表於 2021-10-21 14:39

冇認真睇
作者: gray    時間: 2021-10-21 19:16
官方小雲 發表於 2021-10-21 16:00
原來係咁…
我靜係睇到樓上個句…
以為登入30日拎30個箱,可以保證獲得低階坐騎…

一登入 去商城度撳個制 就有隻免費版 唔洗抽 直接送
作者: 634    時間: 2021-10-21 21:25
gray 發表於 2021-10-21 19:16

港伏一定係 424 抽啦
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-22 09:54
gray 發表於 2021-10-21 19:16

你呃人?
點解我拎唔到架?

作者: 官方小雲    時間: 2021-10-22 09:55
634 發表於 2021-10-21 21:25
港伏一定係 424 抽啦

邊個話架,
唔可以848既?
又或者1696~

作者: 634    時間: 2021-10-22 10:17
官方小雲 發表於 2021-10-22 09:55
邊個話架,
唔可以848既?
又或者1696~

唔可以, 只可以免費送, 一人一隻
作者: 月殞    時間: 2021-10-22 13:04
官方小雲 發表於 2021-10-22 09:54
你呃人?
點解我拎唔到架?

好似有限level 唔比人用人仔刷

作者: 官方小雲    時間: 2021-10-22 13:52
月殞 發表於 2021-10-22 13:04
好似有限level 唔比人用人仔刷

英文版之前活動頭幾日明明係抽…
依家又改~
好難觸摸啊~~

之前個方式,應該會令到D人係咁開AC刷箱…根本自殺…
依家就改做限LV送…
作者: gray    時間: 2021-10-22 15:02
官方小雲 發表於 2021-10-22 09:54
你呃人?
點解我拎唔到架?

首先你隻人要有30lv先
作者: gray    時間: 2021-10-22 15:03
官方小雲 發表於 2021-10-22 13:52
英文版之前活動頭幾日明明係抽…
依家又改~
好難觸摸啊~~

之前活動抽既係黃金布丁
廢果隻係直接送lul
作者: 海S花生友    時間: 2021-10-22 16:12
官方小雲 發表於 2021-10-22 09:55
邊個話架,
唔可以848既?
又或者1696~

講到咁咪即係又要課金先比囉
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-22 18:35
海S花生友 發表於 2021-10-22 16:12
講到咁咪即係又要課金先比囉

唔會啦, 今年唔會再咁容易。

作者: GUIV    時間: 2021-10-25 14:41
港伏畜生們 記得到時入錢買坐騎
作者: 634    時間: 2021-10-25 14:48
撳個制就有,你真係覺得咁係一件好事咩…

裝完隻game開個帳號就有得玩, 你又真係覺咁係一件好事咩?
不如你地gc改做開帳號都要課金先啦
垃圾騎都要$$聲, 你抖啖氣又俾左錢未?
作者: 月餅晴    時間: 2021-10-26 16:45
官方小雲 發表於 2021-10-22 18:35
唔會啦, 今年唔會再咁容易。

今年係咪唔會有人拎到隻週年騎?
你個BP獎要22階(1051~1100BP)先有隻騎,但你每個星期維護都會reset個BP,每個星期二全部AC既BP都係重計由0開始
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-26 16:59
月餅晴 發表於 2021-10-26 16:45
今年係咪唔會有人拎到隻週年騎?
你個BP獎要22階(1051~1100BP)先有隻騎,但你每個星期維護都會reset個BP, ...

每個星期二會重計?
作者: 月餅晴    時間: 2021-10-26 17:06
官方小雲 發表於 2021-10-26 16:59
每個星期二會重計?

上星期維護後重計左一次,今日又重計一次
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-26 17:17
月餅晴 發表於 2021-10-26 17:06
上星期維護後重計左一次,今日又重計一次

尋日係第一季完左.
今日第二季活動開始
上星期係BUG

作者: 月餅晴    時間: 2021-10-26 17:30
官方小雲 發表於 2021-10-26 17:17
尋日係第一季完左.
今日第二季活動開始上星期係BUG

同埋點解每日登入獎勵由50BP改左做20BP,呢家每日ON夠120分鐘連1粒箱都無,真係拎到隻騎?
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-26 17:41
月餅晴 發表於 2021-10-26 17:30
同埋點解每日登入獎勵由50BP改左做20BP,呢家每日ON夠120分鐘連1粒箱都無,真係拎到隻騎? ...

活動35日.
另外,消耗100,000,000 會直接完成4個任務, 獲得400BP.

作者: sky0909    時間: 2021-10-26 21:00
官方小雲 發表於 2021-10-26 17:41
活動35日.
另外,消耗100,000,000 會直接完成4個任務, 獲得400BP.

35日,當on足35日,都係得700BP
即係要洗多18日250萬/直接洗1億
唔怪得你開個post問啦.但我想講,執錢同洗錢係兩樣野黎
你咁樣即係玩9班新手姐,每日去執多250萬然後逼自己洗哂佢?就係為左隻廢效騎?
班舊人合哂精靈衝哂裝,又點洗咁多錢?
最好你地唔好淨係得呢幾個濕鳩任務,玩足35日啦...
你地仲會唔會更新其他battle pass任務?
作者: 月殞    時間: 2021-10-26 21:33
見到咁多個0 睇到眼都突  仲要每日洗咁多錢
作者: 634    時間: 2021-10-26 21:49
垃圾game, 要隻垃圾紀念騎都要咁麻煩
睇黎GC對於呢隻game既吸金力都好有自信
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-27 00:30
sky0909 發表於 2021-10-26 21:00
35日,當on足35日,都係得700BP
即係要洗多18日250萬/直接洗1億
唔怪得你開個post問啦.但我想講,執錢同洗錢 ...

週年記念主要係比老手去記念…而唔係比大家開大量分身去拎…
更何況…廢效騎…我諗你應該唔會在乎

正如之前問大家,250萬算唔算困難~
亦都查左玩家刷遠征團既資料~
老手要係35日去完成,應該唔算太難。

同埋相信大家都有好多唔同既座騎,多一隻唔多少一隻唔少~
如果你無興趣,其實可以無視佢既存在…

作者: 官方小雲    時間: 2021-10-27 01:05
calvin320 發表於 2021-10-27 01:00
我係一個新玩既新手 點解唔俾新手一個拎到坐騎既機會?

隻GAME 樣樣野都要錢  ...

其實如果大家都要用GAME錢,
新手玩家打到GAME錢, 應該可以換到更多商城物品。
因為GAME錢需求大左 = GAME錢升值 = 老手更願意用點品換GAME錢.

所以對新手黎講應該係一件好事。
或者你可以利用今次機會換取更多有價值的物品。
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 02:00
官方小雲 發表於 2021-10-27 00:30

正如我所講,賺250萬同洗250萬完全係兩樣野黎
衝一次+15卡,都只係用100萬一次
衝一次+7上+8裝,都只係用40萬一次
或者不如你教我點樣係35日洗1億game錢,要我課金抽2粒精靈王去合佩拉諾精?定係拎張+14卡衝100下?
我一陣衝衝下+15埋,咪冇得再洗錢???
你有冇諗過你個battle pass D任務好唔合理, 同埋好L離地?
仲要將一樣未完成既系統拎出黎送個限定座騎???

我對隻座騎有興趣呀,週年紀念座騎,要隻黎留念都唔得?
打個機洗唔洗日日修苦行咁搵250萬game錢,然後諗盡方法洗哂佢,同你慶祝個14週年呀?

再講,呢隻遊戲都好多無課+低lv玩家,你係咪當個堆人無到?
同你講有問題你就叫人無視,難拎就唔好拎,覺得我唔會在乎???我覺得你好唔尊重玩家
一係你教我點洗1億錢先,我就真係有成億game錢係身
我依家懷疑你地根本唔想送隻騎,所以set到個門檻有幾高得幾高
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 02:02
官方小雲 發表於 2021-10-27 00:30

同埋我地依家到底係冒險家定係做商人?
D任務一D冒險元素都冇,淨係一味叫我地洗錢?
整返幾個打團任/殺怪任都好啦
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 02:11
官方小雲 發表於 2021-10-27 01:05
其實如果大家都要用GAME錢,
新手玩家打到GAME錢, 應該可以換到更多商城物品。
因為GAME錢需求大左 = GAME ...

你有冇諗過,個battle pass咁離地咁on9,唔會有人/有地方可以洗足1億game錢去完成個任務呢?
如果你開個NPC商店,賣防爆250萬一個
咁就ok啦,又完到任,又買到D有價值既野
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-27 09:39
sky0909 發表於 2021-10-27 02:02
同埋我地依家到底係冒險家定係做商人?
D任務一D冒險元素都冇,淨係一味叫我地洗錢?
整返幾個打團任/殺怪任 ...

我地唔想指定要D玩定每日打十幾團,又或者打幾多萬隻怪…
DD野就玩家自己自由選擇啦.
我地定左250萬GAME錢,
玩家自然會自行選擇做D咩去完成。
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-27 09:44
sky0909 發表於 2021-10-27 02:00
正如我所講,賺250萬同洗250萬完全係兩樣野黎
衝一次+15卡,都只係用100萬一次
衝一次+7上+8裝,都只係用40 ...

我唔係叫玩家唔好拎呀.
而係當有一樣野有需求, 就會需要有供應~
你可以選擇做需求個面, 又或者做供應個面。

如果你覺得自己無能力去完成,
點解你唔諗下,你可以去賺GAME錢,去同人換點品,
我相信依段時間會有好多人想要GAME錢,而用點品去換GAME錢。

玩家係玩緊ONLINE GAME, 而唔係玩緊一個人的遊戲。
當然係要有互動, 冒險同經濟係式式相關。
而唔係整樣野出黎,送完比玩家就完事。

同埋我地又無迫玩家係邊到用GAME錢,
玩家用左既GAME錢, 都係用返係自己身上…
如果玩家諗唔到GAME錢用係邊…咁即係無地方洗GAME錢,
即係應該建議開發增加玩家用GAME錢既遊戲內容。
作者: 634    時間: 2021-10-27 11:01
我唔係叫玩家唔好拎呀.
你可以選擇做需求個面, 又或者做供應個面。

乜都要稀有化商品化, 連垃圾都要搞供求生態, 你真係弱弱地智
玩家玩game, 你地gc就特登改game玩9 d玩家
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 12:42
官方小雲 發表於 2021-10-27 09:44
我唔係叫玩家唔好拎呀.
你可以選擇做需求個面, 又或者做供應個面 ...

我依家唔同你講廢話講理論
我淨係叫你教我點係35日內洗1億game錢/每日洗夠250萬,而係有價值,唔係買垃圾
你答唔答到我?
自己都做唔到就唔好淨係紙上談兵
係呀,我真係諗唔到game錢可以用係邊,買999個寵守都洗唔夠250萬
你諗唔到,我諗唔到,咁咪代表你個battle pass任務好有問題囉

btw game錢一向都有人需要,唔係因為你個垃圾座騎而搞到有人未見過大蛇痾尿咁特登一日洗250萬囉
即係個座騎唔會令game錢需求上升, ok?
你個前設首先已經有問題啦大經濟學家+F仲點回收game錢呀?
作者: 634    時間: 2021-10-27 12:55
sky0909 發表於 2021-10-27 12:42
我依家唔同你講廢話講理論
我淨係叫你教我點係35日內洗1億game錢/每日洗夠250萬,而係有價值,唔係買垃圾
...

算罷啦, 官方小雲個腦入左水架喇, 思維根本同我地呢d凡人唔啦更
講真, 除非你係d收集控既姐, 隻垃圾袋鼠騎你當唔存在咪算, 送俾你都係無聊拎黎睇下既姐, 咪由得官方小雲係度發佢既春秋白日夢囉
不過如果你真係收集控既話, 就真係恭喜你喇
作者: 月殞    時間: 2021-10-27 13:08
小雲又當左大家唔洗返工 得閒到可以日日打團刷錢
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 13:08
634 發表於 2021-10-27 12:55
算罷啦, 官方小雲個腦入左水架喇, 思維根本同我地呢d凡人唔啦更
講真, 除非你係d收集控既姐, 隻垃圾袋鼠騎 ...

係...我真係收集控
上次個2隻羊駝騎我又有,2隻生日苔蘚果凍我又有...

作者: 634    時間: 2021-10-27 15:04
sky0909 發表於 2021-10-27 13:08
係...我真係收集控
上次個2隻羊駝騎我又有,2隻生日苔蘚果凍我又有...

咁你咪等人放囉, 我諗總有一兩個新手沖卡沖裝, 沖到夠數既
有時撞正d新手又唔識野, 可能會平平地放俾你既
冇緣既話, 做得收集控少d財力真係唔得

到頭來呢隻垃圾game搞個咁既垃圾週年活動, 都淨係得果幾個病態收集控, 同唔知乜頭乜路既新手有份參與
但又講到自己幾L偉大, 乜促進互動做福市場, 成個經濟戰略家咁
gc認真優秀

作者: 634    時間: 2021-10-27 15:49
calvin320 發表於 2021-10-27 15:39
老實講 我自己10月8號 開始玩 睇到呢個活動 只可以講完全無為新手諗過

唔通我想要一隻週年座騎 要用 220( ...

官方小雲個邏輯係:
你拎果50粒防爆, 賣俾其他玩家換1億, 之後搵NPC買寵守/沖卡/沖裝用晒果1億佢, 而你本身搵NPC/沖野用果1億係你本身既日常開支黎, 本身就要洗既
而家係係你日常開支1億之後, 免費送你一隻週年座騎, 皇恩浩蕩, 快謝主隆恩
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 18:14
634 發表於 2021-10-27 15:49
官方小雲個邏輯係:
你拎果50粒防爆, 賣俾其他玩家換1億, 之後搵NPC買寵守/沖卡/沖裝用晒果1億佢, 而你本 ...

所以我就問小雲,我張+14卡衝衝下+15左咁點算,咁我咪冇地方洗錢+F
真係頭都大埋
有冇人知外國服個battle pass有咩任務玩
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-27 18:50
634 發表於 2021-10-27 15:49
官方小雲個邏輯係:
你拎果50粒防爆, 賣俾其他玩家換1億, 之後搵NPC買寵守/沖卡/沖裝用晒果1億佢, 而你本 ...

唔係呀, 你唔好屈我.
我係既意思係, 新手玩家可以用GAME錢換防爆/其他點品,
入手其他更有價值既物品.
而唔係用防爆換錢再入手收藏品.
作者: 634    時間: 2021-10-27 21:20
官方小雲 發表於 2021-10-27 18:50
唔係呀, 你唔好屈我.

你咁講係咪有d問題?
你係咪想講, 如果係新手有1億, 可以用1億換防爆/其他點品, 呢d更加有價值既物品
而如果係老手有1億, 可以諗下點樣用呢1億沖卡沖裝買寵守, 去拎呢隻免費14週年紀念騎?
唔係好明你講緊乜

作者: 634    時間: 2021-10-27 21:22
sky0909 發表於 2021-10-27 18:14
所以我就問小雲,我張+14卡衝衝下+15左咁點算,咁我咪冇地方洗錢+F
真係頭都大埋
有冇人知外國服個battle ...

沖到上+15, 咪收多張+14沖上+15囉, 又上左咪再收囉
我諗官方小雲係想你咁
作者: sky0909    時間: 2021-10-27 21:41
唔係呀, 你唔好屈我.

你可以教我點樣係35日內洗1億/18日每日買咩買夠250萬未+F
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-28 14:24
sky0909 發表於 2021-10-27 21:41
你可以教我點樣係35日內洗1億/18日每日買咩買夠250萬未+F

其實真係無所謂架.
隻坐騎既價值,完全係取決於玩家參加人數多少.
愈少人參加,隻坐騎就愈有價值/愈稀有。

或者你可以唔參加,將你獲得既金幣去同人收防爆/其他物品.
我相信一樣可以好有樂趣.
你真係唔一定需要去收集隻坐騎架。
我亦都相信會有玩家樂見你放棄。
作者: 634    時間: 2021-10-28 14:54
官方小雲 發表於 2021-10-28 14:24
其實真係無所謂架.
隻坐騎既價值,完全係取決於玩家參加人數多少.
愈少人參加,隻坐騎就愈有價值/愈稀有。 ...

反正講到尾, 你咪又係拎呢隻game, 整蠱下d玩家, 搵佢地做社會實驗
自己就係度食花生睇戲, 仲扮乜經濟學家各種大道理喎, 賤到呢
作者: 634    時間: 2021-10-28 14:57
sky0909 發表於 2021-10-27 21:41

官方小雲係特登整9你地呢d收集控架啦, 節哀順變啦
你睇你越嘈佢越開心就知, 佢就係想睇你又要死嘈又要屈服果個樣
作者: sky0909    時間: 2021-10-28 16:02
634 發表於 2021-10-28 14:57
官方小雲係特登整9你地呢d收集控架啦, 節哀順變啦
你睇你越嘈佢越開心就知, 佢就係想睇你又要死嘈又要屈服 ...

講真...係真係想要既,但點都唔會掟1億去換隻咁既野
作者: sky0909    時間: 2021-10-28 16:06
唔係呀, 你唔好屈我.

https://www.youtube.com/watch?v=EhWbh5ZqUTw
你睇下人地個battle pass堆任務
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷你屋小遊戲
打團,釣魚,煮野食,打地圖王
咁樣先係架嘛,人地都係得一個洗錢任,仲要係40日內洗2500萬+F
作者: GUIV    時間: 2021-10-28 17:03
睇得出呢個post上面某幾位師兄都對呢隻game幾有心 不過可惜你地係玩緊港伏
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-28 17:15
sky0909 發表於 2021-10-28 16:06
https://www.youtube.com/watch?v=EhWbh5ZqUTw
你睇下人地個battle pass堆任務
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷 ...

佢地重有賣VIP TIM.

都係個句啦,
我唔認為有必要指定大家去做D咩
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷你屋小遊戲,打團,釣魚,煮野食,打地圖王.
不如直接SET一樣就係洗GAME錢, 大家想從咩方法去入手GAME錢係大家既自由.

大家鐘意玩即戰又得, 持名譽又得, 玩迷你屋小遊戲又得, 打團又得, 釣魚又得.
我只係知道大部份都有一個共通點, 就係會獲得GAME錢.

即係好似, 佢地有個每星期打地圖王5隻拎20BP.
我地一樣可以加個每日打地圖王5隻拎BP.
然後洗5000萬GAME錢拎200BP 去做返平衡.

玩家洗GAME錢會易左, 但係拎BP少左.
變相要迫往每日去爭王搶王之麻…
每小時出王就係得咁多隻,但係玩家就有N咁多個.
跟往D人又開分身去搶王…
又要去搵王,又要開往分身等王…
一個地圖等唔到,就要開多幾隻人去唔同地圖到等…
作者: sky0909    時間: 2021-10-28 18:24
官方小雲 發表於 2021-10-28 17:15

都係個句啦,

以前個外傳任咪又係要打地圖王,仲要係指定打神殿門口個隻鬥雞
咪又係個個都過到
一日24小時,半個鐘出一隻都有48隻,35日都有1680隻,點會唔夠分呀?
講緊一個地圖一隻地圖王喎, 你仲要有4個ser喎
你估你隻game好多人玩?
咁即戰,角鬥場呢? 角鬥場本身都冇人玩,整個battle pass比人特登去玩下咪幾好

你呢幾個濕鳩洗錢任務比我既感覺就係好撚hea囉, 同外國服相比
等我仲咁撚期待個battle pass有咩玩

btw 你係咁講獲得game錢取得game錢,
不如你將個任務改成"取得遊戲金幣"啦,真心覺得咁樣會易過洗錢
我有堆game錢,用黎同人買點品唔好?
你不如答我做咩先可以35日洗到1億game錢
作者: 有翼不能飛    時間: 2021-10-28 18:47
係Npc使用1億game錢同與玩家交易使用1億game錢真係兩回事黎 依家個重點係玩家無乜機會每天使用250萬於npc…小雲想法好似離左小小地
作者: 634    時間: 2021-10-28 20:02

都係個句啦,
我唔認為有必要指定大家去做D咩
角鬥場,即戰,拎名譽,玩迷你屋小遊戲,打團,釣魚,煮野食,打地圖王.
不如直接SET一樣就係洗GAME錢, 大家想從咩方法去入手GAME錢係大家既自由.

大家鐘意玩即戰又得, 持名譽又得, 玩迷你屋小遊戲又得, 打團又得, 釣魚又得.
我只係知道大部份都有一個共通點, 就係會獲得GAME錢.

又話唔指家大家做d乜, 但又指定大家每日洗250萬game錢去NPC/沖裝, 龍門任你擺?
例如我打團刷250萬, 我大可以拎呢250萬去同其他玩家收防爆, 去商街便利屋買野
而家你指定要買NPC買/沖裝?? 我去NPC買乜? 買雞串??
你都傻傻地
作者: sky0909    時間: 2021-10-28 20:29

都係個句啦,

同埋點解要將玩家係遊戲入面所有既活動,都歸於"想入手GAME錢"為原因呢?
我打即戰有滿月,天毛,名譽,家族經驗拎
打角鬥有經驗值,有金銀幣幣換
打地圖王有稀有裝備/石出
打迷你屋有材料可以合補品
打團更加係咩都有
我做^以上^既行為,並唔係單單只係想拎game錢,
game錢唔係萬能架大佬

你係真係想回收game收想到個腦忽撚左既話
下次拍賣咪用game錢做交易單位囉
洗撚咁搞咩
如果正常衝裝衝卡既消費可以令你回收到足夠既game錢,你都唔洗搞個咁既垃圾活動啦
比返個正常既battle pass黎啦親你
作者: 日囝    時間: 2021-10-28 21:54
小雲唔洗理d老屎忽講野ga!!
新手一定會用到夢錢lo,
我認為bp活動可以造福我地新人ga,,
依班老屎忽,想連新手福利都剝奪埋,
搞到連新人活動都要就晒佢地!!
唔滿意bp活動唔好玩lo!!
我就支持小雲,
咁熱心提供左bp活動比我地新手享用福利
死老屎忽過主啦!!
作者: 634    時間: 2021-10-29 12:41
是摸普地圖 發表於 2021-10-29 10:31
唔該唔好係到攪破壞啦..
你咁鐘意比人管往你每日做乜做物, 你去玩返D大陸GAME啦痴線.

又一雙重標準癲佬例子
唔鍾意俾人管住每日打團打怪, 但又鍾意俾人管住每日花250萬去NPC買野
你唔使玩大陸game都已經痴9左線, 真係慘
作者: 634    時間: 2021-10-29 12:47
講開又係, 官方小雲既然你果套思維邏輯咁岩咁正確
不如你叫開發改埋個家族經驗果套玩法佢
改做家族每日花1億升經驗值罷啦, 唔好雙重標準搬龍門啊
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-29 12:58
634 發表於 2021-10-29 12:47
講開又係, 官方小雲既然你果套思維邏輯咁岩咁正確
不如你叫開發改埋個家族經驗果套玩法佢
改做家族每日花1 ...

我能力範圍做不到.
作者: 634    時間: 2021-10-29 13:07
官方小雲 發表於 2021-10-29 12:58
我能力範圍做不到.

咁做到你又做唔做先? BP 咁多偉論, 家族任務又敢唔敢表態?
我地唔想指定要D玩定每日打十幾團,又或者打幾多萬隻怪…
DD野就玩家自己自由選擇啦.
我地定左250萬GAME錢,
玩家自然會自行選擇做D咩去完成。

全部改晒花錢升族經, 我OK啊, 實撐你
你冇能力但9吹我都OK架

作者: 官方小雲    時間: 2021-10-29 17:20
sky0909 發表於 2021-10-28 20:29
同埋點解要將玩家係遊戲入面所有既活動,都歸於"想入手GAME錢"為原因呢?
我打即戰有滿月,天毛,名譽,家族經 ...

可以用既任務入面.
得GAME錢係大多數行為都可以獲得.
你打角鬥場任務, 可以同時打到地圖王?
你玩迷你屋, 可以同時打到角鬥場?
你打遠征團, 可以同時打到地圖王?

我意思係指可以用既任務入面, 通用既任務. (可以用既任務 = 能力範圍做到既野)
就好似登入任務咁.
你登入遊戲, 可以同時做緊角鬥場/玩迷你屋/打遠征團…
所以選擇左用共通任務做SETTING.
作者: sky0909    時間: 2021-10-29 17:50
官方小雲 發表於 2021-10-29 17:20
可以用既任務入面.
得GAME錢係大多數行為都可以獲得.
你打角鬥場任務, 可以同時打到地圖王?

所以我咪話你hea囉
明明隻game係有好多野玩
小遊戲,雪地王,即戰,角鬥,天空塔,日任,地圖王等等等等
你就淨係係度強逼D人去刷團執錢? 刷完仲要冇地方洗到成1億game錢喎

battle pass原意就係整多D特別任務出黎,比人玩+送下獎勵
而唔係日日online就淨係刷團刷團,一係就掛係度2個鐘等運到囉

講分流個陣都講過啦,隻game咁鬼多地圖但又好多都冇人用
battle pass本身就係一個好好既途徑去令玩家周圍走周圍玩,活用下D地圖

唉,我打埋今次留言都廢鳩事再親你哂自己口水
你一個星期之後自己睇下D數據,睇下全ser人平均用game錢量係幾多
一係就自己攬住堆廢效座騎,一隻都唔好送出去
作者: 官方小雲    時間: 2021-10-29 19:19
sky0909 發表於 2021-10-29 17:50
所以我咪話你hea囉
明明隻game係有好多野玩
小遊戲,雪地王,即戰,角鬥,天空塔,日任,地圖王等等等等

我想講唔係囉.
原本一開始係定左好多任務, 每個任務完成獲得1-5點.
而唔係完成1個任務獲得20-100點.
我真係覺得無必要指定大家做咁多野.
又要每日打地圖王,每日去雪地殺人, 每日打遠征團, 每日打時空裂縫, 每日釣魚/整野食, 每日打即時戰, 每日殺怪, 每日生產物品, 每日玩小遊戲, 每日強化卡片/強化武器, 每日完成每日任務, 每日打彩虹, 每日打即時戰, 每日打夢古小遊戲, 每日打稀有怪, 每日消耗錢. 每週打混沌, 完成天空塔1-50層.

我真係唔覺得應該要迫大家做咁多野囉.
簡單一個要求, 唔係簡單D咩?

你鐘意我限定大家每日做D乜, 其實下個月可以試下架.
由原本每日登入2小時就可以拎獎勵, 變成每日完成上述既任務先拎獎勵.
作者: Innocence    時間: 2021-10-29 19:36
咪啦 攪咁鬼多野 你估個個好得閒做晒啲任
作者: Innocence    時間: 2021-10-29 19:41
如果想活用全地圖 以前果啲搵gm送鳳梨頭咪活用到 但你話要結合個BP 我自己覺得可以每月每個玩家有唔同任務 一個月內完成就算 如果更有能力去做 咪隨機任務 每個任務有一定人數做 eg遠征團
作者: Innocence    時間: 2021-10-29 19:43
上面送鳳頭活動已知唔會再攪 只係舉例 而我上個cm後面既建議 好處就係 一來唔會係全玩家去晒玩 二來活用地圖
作者: Innocence    時間: 2021-10-29 19:45
補充一應該係話 唔係全玩家玩同一個活動 或者好多玩家玩緊同一地圖先啱
作者: Innocence    時間: 2021-10-29 19:47
但都係希望要加既活動 唔好太過量
作者: 寧心    時間: 2021-10-29 19:48
官方小雲 發表於 2021-10-29 19:19
我想講唔係囉.

咁你有冇問過玩家想要邊種
去雪地打人 打混沌咪可以改善人流
等d野有人玩
結果你轉曬做洗錢
作者: sky0909    時間: 2021-10-29 20:05
我想講唔係囉.

可惜你一黎就出大佬呢,你仲未教我點係NPC度洗1億game錢喎

其實個battle pass本身就係PVE向
純PVP玩家應該就唔會玩,除非你有稀有大獎/稱號之類

我身為一個PVE玩家,每日打即戰彩虹,得閒開下遠征天空塔,其實做哂D野唔難
或者你可以出好多任務,等玩家揀
完成指定遠征團都可以出一堆任務
等D人揀做咩任務,夾夠數拎獎勵咁,又唔洗限住人要做咩

唔得閒玩既人,你叫佢每日洗250萬game錢佢都係會唔得閒洗
作者: sky0909    時間: 2021-10-29 20:06
Innocence 發表於 2021-10-29 19:36
咪啦 攪咁鬼多野 你估個個好得閒做晒啲任

你唔得閒做,咁咪拎唔到個獎勵,冇衝突架喎
作者: 利益狗    時間: 2021-10-29 21:37
sky0909 發表於 2021-10-29 20:05
可惜你一黎就出大佬呢,你仲未教我點係NPC度洗1億game錢喎

天空哥 留意返夢歷唔係圍住你一個人轉嫁
你估個個好似你個廢青咁得閒做曬全職youtuber 連活動都要其他人就曬你日日曬幾粒鐘去唔同地方打地圖王咩
樓上都已經有人講左BP集中曬係洗錢度咪幾好囉 又唔洗麻煩多咁多樣野做 夢錢本身做咩都一定會賺到 合幾下aw精都夠數啦
拎住個youtuber光環逼人地改BP活動真心肉酸 即係由得你地大族圍威喂霸曬D地圖王 唔洗比機會新手參與BP活動係咪對你而言會比較好?
作者: 寧心    時間: 2021-10-30 00:37
利益狗 發表於 2021-10-29 21:37
你估個個好似你個廢青咁得閒做曬全職youtuber 連活動都要其他人 ...

婚卡唔送  幾好囉
獸王靈王冇得換 咪幾好囉
要洗錢 咪幾好囉
作者: 利益狗    時間: 2021-10-30 10:15
寧心 發表於 2021-10-30 00:37
婚卡唔送  幾好囉
要洗錢 咪幾好囉

其實你咁唔滿意 quit港服囉
家陣官方小雲揸住枝槍迫你玩嫁?
我就覺得將所有麻煩野集中曬落洗錢本身係一件好事黎囉
問心除左廢青之外 仲有咩人會有咁多時間陪你慢慢打BP?
作者: 634    時間: 2021-10-30 10:33

其實又有打怪任, 又有NPC洗錢任, 咪搞掂晒囉
智障官方小雲腦梗塞, 乜7都諗埋一邊
諗諗諗, 做乜諗野姐?
自把自為, 好似d怪獸家長咁, 自以為自己好很偉大
結果得d "唔鍾意咪quit game" 既人做護航, 滑稽到呢
作者: 寧心    時間: 2021-10-30 11:16
利益狗 發表於 2021-10-30 10:15
我就覺得將所有麻煩野集中曬落洗錢本身係一件 ...

可以show比我地睇你BP宜家有幾POINT
洗左幾多錢OKAY?
冇就收屍
作者: 寧心    時間: 2021-10-30 12:07
利益狗 發表於 2021-10-30 10:15
我就覺得將所有麻煩野集中曬落洗錢本身係一件 ...

以後唔洗做任做咁多野啦
將十一轉新卡全部放曬入商城咪算囉
唔洗出新act 新地圖啦
用game錢換lv咪算囉
10億買1lv 唔洗做咁多野
玩RPG唔洗咁辛苦啦
直接用錢咪好  啱唔啱呀
作者: gray    時間: 2021-10-30 12:59
寧心 發表於 2021-10-30 00:37
婚卡唔送  幾好囉
要洗錢 咪幾好囉

次次炎上嘅原因都係因為其他服正常有嘅野,港服永遠特登搞到好稀有
作者: gray    時間: 2021-10-30 13:00
點解要放去個唔知乜野BP度,之後又搞到咁麻煩,但個最終獎勵係拎隻收藏用嘅野
如果BP最後係拎獸王嘅話應該會少啲人嘈
作者: sky0909    時間: 2021-10-30 13:06
利益狗 發表於 2021-10-29 21:37
你估個個好似你個廢青咁得閒做曬全職youtuber 連活動都要其他人 ...

又叫人合幾下AW精,又話要比機會新手玩
都唔知你係低級紅定係高級黑
你都係返去mon住個P場啦

btw 拍幾條打機片會有咩光環?我諗小雲都唔識我啦
作者: GUIV    時間: 2021-10-30 13:40
港伏韭菜們年年比人割既經典畫面無限上演真係百看不厭
作者: GUIV    時間: 2021-10-30 13:41
特別係寧願選擇嘈足10幾頁發癲比人割都未醒覺果下先係精彩絕倫
作者: GUIV    時間: 2021-10-30 13:47
早排班港伏打手呢 敢唔敢入黎呢個post洗地?
作者: 如無意外    時間: 2021-10-30 17:37
我想講唔係囉.

其實可以同時進行...
2小時+250萬照有20P,增加小量其他任務但BP獲得數1~5之類.
有錢既人咪做夠250萬/1億.其他任務咪比啲新手/吾想洗錢既人做咪得
多少少選擇吾好咩?
今次純洗錢太.....35日2小時先得700,想快就要直接洗夠1億,慢都要20日*250萬先換到隻騎.
雖然隻騎吾係值D咩錢,但係我諗好多人想草多過實際價值
另外想知點解今年隻週年袋鼠會冇代表14週年既"14"字樣,反而另一隻非週年騎就有.....12/13週年果2樣都有...
BTW,係呢到小雲講乜都會比人X
作者: sky0909    時間: 2021-10-30 23:47
如無意外 發表於 2021-10-30 17:37
其實可以同時進行...
2小時+250萬照有20P,增加小量其他任務但BP獲得數1~5之類.
有錢既人咪做夠250萬/1億. ...

隻騎有寫14,不過係背脊...隻字有D細

歡迎光臨 青怡攻略:討論版 (https://bbs.yeeapps.com/) Powered by Discuz! X3.2