討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: ejo3ejo3
打印 上一主題 下一主題

[討論] 小雲阿,又有人被盜號了

新手上路

遊戲指定論壇‧免費廣告

寧心 發表於 2024-3-27 14:55
你得閒係你既事
仲叫人去外國服
淨係ping問題已經夠煩

其實ping就差唔多 頂多係你玩7弓8咒有感少少
就算唔得閒好多野都可以課出黎
同埋佢而家4倍 間唔中打一打可能就80 90
雖然我同意Gameforge 係好多尻ban 但轉過去好過比gamecyber 繼續撚狗
你就算開團開表都多人入啲外國ser
回復 支持 反對

高級會員

寧心 發表於 2024-3-27 14:55
你得閒係你既事
仲叫人去外國服
淨係ping問題已經夠煩

扣經係港伏特別版先有
出新服港伏無咩? 森ser咩黎? 遲下出9.2你估GC唔會出新ser咩
人流咪又係集中係舊ser 兩邊都一樣
而家有新fire server比人衝lv再揀ser轉 完勝垃圾GC 啦
仲係到搞柒鎖擾民 防外掛防條毛 開腳本佢捉鬼到
回復 支持 反對

論壇元老

一開波諗會自動鎖果個真係幾智障
如果你話幾百個帳號集體畀人盜用 緊急set做預設開 我都話理解
得一兩條盲毛畀人唔熟唔食 就要搞d影響全世界既操作
傻的嗎?
其實係邊個諗出黎?
回復 支持 反對

新手上路

做乜潛水 而家全世界都親緊你
回復 支持 反對

新手上路

官方小雲 發表於 2024-3-27 11:14
強制啟用都係為左保障玩家。
不過我可以同老闆反映下,等玩家自行選擇啟用。

如小雲所說,這件事是有系統式的無差別攻擊盜號
真的不能說哪一天各位不會被這種方式攻擊到,
也說不定有其他一些不常上線的玩家的帳號被盜卻還不知道。
至少我是在幾天內就發現,如果是過了很久才發現難保真的能調出資料了。

關於網頁鎖,GC突然強制啟用的確造成大家的困擾,
小雲也跟老闆反映,也得到解決的方式了,
大家使不使用完全看個人,有大量課金的建議還是使用一下吧,
反正我是啟用了,多一份安全保障。

在此呼籲各位,密碼記得要改啊!!!!
回復 支持 反對

版主

ejo3ejo3 發表於 2024-3-27 22:04
如小雲所說,這件事是有系統式的無差別攻擊盜號,
真的不能說哪一天各位不會被這種方式攻擊到,
也說不定 ...

尤其是曾經嘗試過用外掛登入,
又或者係私服用相同帳號密碼既人。
雖然唔可以肯定同外掛/私服有關,
但撞帳號既人並唔係亂撞, 而係有系統咁去試好多唔存在既帳號,
而且外掛/私服確實會記錄玩家輸入過的帳號同密碼.
無論點都好, 啟用網頁鎖/改密碼可以多一份保障。
回復 支持 反對

註冊會員

曾經聽講過某中文私服既GM係試過用私服AC爆人正服AC
邊個私服就唔講啦 有玩過既人一定知
所以無啦啦比人爆AC唔會係冇原因 咁多個唔爆淨爆你一個
回復 支持 反對