討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

樓主: kaibcat
打印 上一主題 下一主題

[玩家投稿] 小雲 有關周年活動

論壇元老

遊戲指定論壇‧免費廣告

官方小雲 發表於 2022-10-12 18:41
開發/英文版無比資料講佢地點樣出隻低階版.
同埋, 原版/英文版, 因為有強化限制(需要食相同卡先可以突破), ...

我諗融合果度 紅色同黃色係計同一隻黎 正如虎王同偽裝虎王可以互合
所以如果英文版有人咁無聊拎紅色果張 合落去低階既黃色 道理上都可以上到100級既

的確英文版冇提及過黃色果隻低階紀念版 感覺佢地都係好趕咁推今次更新
回復 支持 反對

論壇元老

官方小雲 發表於 2022-10-12 18:47
我知有11轉, 但係唔會咁快有資料.

唔會好似之前50次429就送...

其實本身個 " 機甲人哈密斯 卡片盒(隨機) " 就係抽低階紀念版同紅色正常版 係咪件事會合理d?
而家變左正常版+港服特別版

不過你都出左
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2022-10-12 19:17
其實本身個 " 機甲人哈密斯 卡片盒(隨機) " 就係抽低階紀念版同紅色正常版 係咪件事會合理d?
而家變左正常 ...

我唔清楚佢地構思, 只可以估估下, 可能好似你咁講.
不過,港服既 特別版哈密斯 , 係用黎測試運氣Only.
唔預有人為左抽特別版而衝.
我係諗往D人自用 哈密斯,有機會運氣大爆發抽到特別版Only.

不過如果係抽 低階版黃色 同 高階版紅色, 收入應該會更好XD...
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2022-10-12 19:14
我諗融合果度 紅色同黃色係計同一隻黎 正如虎王同偽裝虎王可以互合
所以如果英文版有人咁無聊拎紅色果張  ...

如果有出黃色, 正常人應該會用黃色個隻, 合落紅色個到XD..
以英文版個系統黎講, 就算真係送黃色, 都係比玩家用黎突破突破紅色.

因為只有黃色, 你唔會突破到上21級.
如果你有紅色, 你唔會用黃色食紅色, 一定係餵黃色比紅色食.

但如果中文版送, 就變左唔需要紅色, 就可以替代大部份舊卡.
所以, 無左突破限制, 如果送黃色就可能好大影響.
回復 支持 反對

論壇元老

官方小雲 發表於 2022-10-12 19:38
正常人應該會用黃色個隻, 合落紅色個到XD..以英文版個系統黎講, 就算真係送黃色, 都係比玩家用黎突破突破 ...

的確正常人都會係你講咁操作 咁按過往經驗 紀念版不嬲都係廢d 主打收藏向
咁黃色果張會唔會卡係20 其實都冇乜所謂?

唔太明你所講 "可以替代大部份舊卡" 係指乜
唔係港版乜卡都可以合落去紅色度咩? 就算50pt果張都得架
咁頂多都係一張黃色抵兩張50pt姐 唔太明影響有幾大

定你指如果送得太開心 個個手上都有一張黃色 咁其他舊同伴卡冇人用 廢晒?

其實我都只係想收藏下 我諗如果市面上有紅色揀 大多數人都唔會揀黃色 除非紅色超貴
但尋晚第一晚張卡都跌到150防爆左右 感覺市值比預期既低咁

開發暫時無時間改弱佢, 所以應該短期內都唔會出.  發表於 2022-10-17 15:27
回復 支持 反對

版主

634 發表於 2022-10-12 19:53
的確正常人都會係你講咁操作 咁按過往經驗 紀念版不嬲都係廢d 主打收藏向
咁黃色果張會唔會卡係20 其實都 ...

咁其實, 我地都可以叫開發改廢左佢, 先再送比玩家紀念既.
回復 支持 反對

論壇元老

官方小雲 發表於 2022-10-12 19:57
咁其實, 我地都可以叫開發改廢左佢, 先再送比玩家紀念既.

我自己覺得可以丫
回復 支持 反對

高級會員

想問送比玩家紀念 黃色可以改到幾廢... 分別如果唔大 其實無咩必要收紅色咁
回復 支持 反對

高級會員

無咩必要收紅色 應該依轉唔會再有人抽紅色
回復 支持 反對

高級會員

送出周年廢版黃色之後(細改廢), 所謂大獎 紅色 哈密斯, 唔計特別版, 個價值應該仲低過其他獎?

但同時你話要消費先送咁又當然唔好, 玩家緊係想有野送(始終都玩左咁耐)

小雲應該要小心考慮(廢d係廢幾多)

睇到依個POST, 我諗玩家應該都唔打算入手紅色住
回復 支持 反對