討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 1360|回復: 2

[心得] 官方小雲進來聽取訴求

註冊會員

遊戲指定論壇‧免費廣告

其他不喜歡聽別人發表意見的帖的人可按上一頁離開,篇野只是給官方小雲睇

為何天空甘多人仲要減到剩返3個SER(前面帖都有人問),冇玩幾日上返去玩,發現新地圖出左=冇出過,就算限制要玩家做主線至6.1都無法改變AW地圖不夠用的問題,原本舊時4個SER都仲可以靠好運去找場升AW。
如果甘講"你自己唔搵場關人地咩事",依家得三個SER,叫人點搵到場升?雙經日就一堆人爭住霸場霸足三日,冇雙經時又吸引唔到人去升,如果像某個私服那樣每日都3倍經,很多升到盡頭的玩家就會放手個場,可惜你地官方唔會甘做呢,怕虧還是怕被"家長"投訴?每日有雙經既話,D人就好快升到厭,應該是最直接的方法。官方不解決問題,應該會再少一批玩家,1村少左好多人,望見新地圖好似多左人,其實少左人就真。

建議官方應該將海洋之夢,台夢合併到森林之夢,將新SER增至4個分流(跟以前海洋分流一樣數量),天空之夢應該增至6個分流。

很多海洋,台夢的舊玩家很多都在等官方的無了期合併SER計劃,等到冇希望的玩家退出的退出,轉去天空或外國SER服玩

如果官方真的還有心留住玩家,要聽取玩家訴求,沒有玩家比意見/發現問題,你地又怎會去留意"微細"的事情呢?
另PS:之前出6章果陣又係成日冇場打,官方唔好扮睇唔到問題,你地自己冇落場升下等級體驗下係唔會明白(官方地圖無其他玩家,叫你去體驗都不會發現問題),當你想玩想係雙倍活動中開心玩卻冇地圖給你升等級
作為遊戲體驗是0分。

中級會員

你係咪活在平行時空
7.1少經你都up得出
你知唔知多經到大把人冇雙經都升
有部份人已經Aw56-58
咦家只係第一個禮拜
我相信有90%人對7.1都大致滿意
明明就大把場可以揀
被污染森林、通道、塔54321、巢穴、懸崖、農場、林地後者較少經驗
但可以睇到連元素森林都有人升,
咦加先第一個禮拜 唔明點解要咁心急升
冇場咪等下囉  再唔係就做主線
Aw50雙經做7.1任都夠升1Lv有突
最差嘅情況 你都可以入時空升Lv
被污染森林時空 開女神冇其他配備都有20%/h以上(aw50)
開齊有30% up都多過迷2呀
明明就大把位用  
話冇場  你淨係會打經驗多嘅場?
7.1都唔滿意 我諗冇野滿意到你

回復 支持 反對

高級會員

小雲已經講左新Ser同舊Ser係完全唔同一個Ser黎 所以係無乜可能會合到Ser
回復 支持 反對