討論區改成需要用https連接才能登錄 https://bbs.yeeapps.com

青怡攻略:討論版

請注意:本討論版會員帳號為獨立帳號,與Yeeapps攻略站/青怡攻略Apps會員帳號並不互通。

查看: 4085|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[問題] 小雲何時回應訴求 請勿漠視民意

註冊會員

樓主

遊戲指定論壇‧免費廣告

所謂AW裝備 要用傳95武或96防具合繼承盾加強
合成後變成隨機稀有度 花費額外不少金錢去上神話
但由於傳戰武盾或傳戰服盾LV數有限 數值亦當然有所限制

最近我重玩發現 AW裝打八人團可以任抽傳/神話裝而且效果驚人
暫時已知AW裝已有 81攻防 , 5X攻% A攻 5X%爆傷 等等猛效
非常難超越及可以稱霸遊戲

對花費大量時間及金錢由95武或96防具所提升的裝備
效果就變得不是價值 花費金錢如同掉落咸水海
十分不公

會否參照以往重新推出傳戰武或服盾 90LV 讓更多玩家公平從不同渠道提升自我
以往的傳戰90武或服盾效果 至今都非常罕有

希望小雲大能反映 令重玩玩家們 重玩有希望 不用永遠成為低下階層

我依家連簡簡單單 SL盾都收唔到 希望你諗諗辦法

高級會員

沙發
提醒一下,90lv 盾係屬於 81~90lv 嗰一級。
91~99lv 係另一個級。
回復 支持 反對

版主

板凳
笨笨的問一下~
那為什麼不去打AW裝?
回復 支持 反對

註冊會員

地板
出咩野 90LV 傳戰武或服盾呀- -
您打唔嬴/抽唔中 就要GC 改?  定係您無錢同人收呀?
猛效您估咁易中? 刷大量8人團囉您咪得囉  

回復 支持 反對

註冊會員

官方小雲 發表於 2019-10-1 23:00
笨笨的問一下~
那為什麼不去打AW裝?

1.GC曾經出過傳戰90盾給玩家
2.依家個問題係95 96繼承上AW 而唔係你去叫人打AW裝
3.依家個問題係整完95 96繼承上AW 仲要銀符衝稀  但人地打一打出黎就好勁就超越左個平衡
4.你呢個回應係唔係叫人 只要玩夢之就玩星期六/日 其他日子唔洗玩
5.除左果2日打8人團去抽裝之外 其他野都係無任何意義?
6.你咁樣唔解決呢D問題 同依家果D高官有咩分別

重申 依家個問題係整完95 96繼承上AW 仲要銀符衝稀  但人地打一打出黎就好勁就超越左個平衡
咁人地用咁多錢整出黎做乜鬼呀
回復 支持 反對

版主

回憶愛 發表於 2019-10-2 01:46
1.GC曾經出過傳戰90盾給玩家
2.依家個問題係95 96繼承上AW 而唔係你去叫人打AW裝
3.依家個問題係整完95 9 ...

笨笨的問一下~
1. GC 什麼時候出過傳戰90盾給玩家?
2. 如果直接打AW裝更強,那為什麼要用95 96繼承上AW?
3. 明白,但這個問題如果轉交比開發,開發9成9會捨難取易,直接降低AW裝入手時的能力/機率,又或者只會出無稀有無能力既AW裝。玩法就會變成玩家需要先入手95 96裝再繼承上AW,再衝稀。
4 & 5. 其實只要開發取消直接出AW裝,一定要玩家入手95 96再繼承上AW,就唔會有咁既問題。
6. Nostale基本上係原廠直接管轄,並唔存在「小雲唔解決問題」,因為小雲只係識翻譯,小雲係怕誤會左玩家意思,玩家有意見小雲會直接翻譯比原廠,決定權係玩家同開發身上。

小雲最讚成民主架啦,一定唔會好似777咁攬哂上身。
又或者咁,如果你驚小雲轉達得唔好。
你可以直接用英文寫建議,經過玩家詳細討論之後,小雲就會轉交比原廠。
回復 支持 反對

註冊會員

唔好搞咁多嘢啦,真係改燃左,御三家下場只會好似現在aw25拳一樣,我頂你個肺1件+0低稀都要300-500HKD起跳,我寧你掉轉改天惡團會出aw25拳套
回復 支持 反對

高級會員

回小雲同樓主
1. 樓主應該講緊N年前既網吧活動 90戰武同戰服
2. 理解同認同 但以前7X 8XLV裝都係合翻來 依家咪一樣變晒非主流 點解95 96仲要繼續係主流度 想講比你合到上去AW已經好好
3. 仲要降低? 想講降低左好多啦BO 2019年1月開始已經好難出裝, 仲要由好多傳稀變到一場得1粒甚至無傳箱都試過, 另外AWD人已經用緊, 你依家打後先無能力, 咁咪唔公平, 人地用你講緊81攻防, 而新裝繼續繼承舊效.
4. 其實除左8人團, AW天惡都有得打既 同雪地 平日都打到 睇你開唔開%姐
5. 點解唔係建議分開95 96唔比人合上去呢咁
6. 我咪建議左85LV盾有無得考慮下 或者 再唔係學以前GC咁提高中傳稀箱機率比你易D換到勁少少既盾,
以夢之依類既GAME, 愈新既裝只會愈勁, 同埋變主流.

所以衰D講句 我個人建議樓主醒啦 咪再係度發夢
提議我講既第6點睇下ENTWELL比唔比好過啦
回復 支持 反對

註冊會員

五大訴求 缺一不可 打8人團抽 好撚過用金福衝 又貴又難中傳說神話又唔一定勁盾 最重要係金福貴撚到仆街 我捐錢比星火唔撚好?
回復 支持 反對

註冊會員

如果唔比人9596合上去,等同逼D無錢換裝既玩家退夢,其實依家出D唔算垃圾盾既機會只有1%
AW既天/惡團係冇人刷%時,根本冇咩人主動開,其次打到團都箱箱垃圾
「8人團先好賺」我覺得小雲可以跟廠方提出每天都可以在某些時段刷%或會像突發活動那樣出8人團眉遠征時間,只有六日出根本會變獨霸市場,仲要D時間係食飯前食飯後,個時間到底有冇設返係香港地區特色,你估個個香港僱主比你放星期六日?外國大部份行業收8點,香港地區係唔同。
如果學某D靠賣裝賺港紙既玩家講,你甘樣提出係你冇本事收,得!但人地D外國服既人好有幹勁打團刷大量裝令市場降價,大部份人得益,呢點港區做唔到。
改8人團時間或者可以令想要令盾或想多D機會比更多玩家可以就到時間打8人團,慢慢令其他人追上,將來當你出新AWLV(AW70起),都會有新裝出(估計不會叫你AW25/45用到70吧)出完之後又係令更多人追唔上,最後就係逼走大量玩家,依家留係度既都係懷念遊戲及對夢歷有愛或為了賣GAME野換HKD既人。

小雲幾時開返個貼比大家討論下當下有咩建設性提議或其他想增加既功能提回原廠仲好啦(最好2000FUN那邊開,呢邊少人睇,2000FUN多人有帳號)
回復 支持 反對